Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Pašalić uoči utakmice odluke protiv Slovaka: "Ako se igra na bod, to uglavnom ne završi dobro"

Hrvatska ove subote s početkom u 20:45 igra protiv Slovačke na Rujevici.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Odlučujuća utakmica je pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Vatreni ne smiju izgubiti odnosno i neriješen rezultat ih vodi na Euro dok eventualni poraz vodi na završni turnir Lige nacija kao rezervnu opciju za plasman. Jasno, o takvom raspletu nitko ni ne razmišlja.

Svoje dojmove i očekivanja podijelio je Mario Pašalić.

"Dočekala nas je kiša, okupili smo se u Zagrebu, odradili smo s velikim guštom i velikim emocijama tu humanitarnu akciju. U utorak smo došli u Opatiju, sada na Rujevicu da odradimo te pripreme na najbolji mogući način i da se svi skupa u subotu veselimo."

"Idemo na pobjedu jer drugačije ne znamo"

Situacija je takva da nam je bod dovoljan protiv Slovačke. Kako se postaviti - ići na pobjedu ili čuvati taj remi?

"Bod nam je dovoljan, ali ako se igra na bod, to uglavnom ne završi na dobro. Mislim da imamo apsolutno kvalitetniju ekipu. Idealno bi bilo ponoviti utakmicu iz Trnave i pobijediti. Naravno, idemo na pobjedu jer drugačije ne znamo, jednostavno moramo ići na pobjedu."

Koliki je pritisak uoči ove utakmice? Tamo ste ih dobili, ali sad već postoje razne kalkulacije.

"Mislim da su više medijima zanimljive te kalkulacije. Mi se ne zamaramo s tim, izbornik je totalno maknuo pritisak s nas. Znamo da imamo kvalitetu, znamo da možemo i ako bude pravi pristup i ako bude svježine ne bi trebalo biti problema."

"Onih 0:4 iz Trnave nije realno stanje Slovaka"

Zna li se već tko će igrati u obrani, a tko u vezi?

"Tek smo danas odradili prvi zajednički trening, u ponedjeljak smo imali regeneracijski jer je većina igrača igrala za vikend. Ima izbornik dovoljno vremena da odluči što je najbolje što mu treba."

Možemo li Slovake suditi po toj utakmici 0:4?

"Mislim da ipak to nije njihovo realno stanje. Oni su i dalje u igri za prolaz, vide oni svoju šansu i dolaze po pobjedu."

U kakvoj ste vi formi, u kakvom ste stanju? Odlično ste odigrali protiv Manchester Cityja.

"Super! Zadovoljan sam, svaki put naglašavam da mi je najbitnije da igram i to sam sad u Atalanti pronašao. Već 15-ak utakmica u kontinuitetu igram, spreman sam, nema ozljeda i sve je super."