Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Vatreni u biranom društvu: "Hrvatska je slična Nizozemskoj i može osvojiti Svjetsko prvenstvo"

Za manje od dva mjeseca počinje Svjetsko prvenstvo u Katru.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Iako je do početka Svjetskog prvenstva još više od 50 dana, prognoze vezane uz svjetsku smotru sve su aktualnije.

Tako je jedna engleska aplikacija prognozirala da će Brazil postati svjetski prvak, smatrajući da Hrvatska neće biti na tragu velikog uspjeha otprije četiri godine kada je stigla do finala.

No, u međuvremenu se pojavila jedna analiza koja tvrdi: "Hrvatska može osvojiti Svjetsko prvenstvo!"

Napisao ju je novinar Andrew Thompson na 101 Great Goals. On je Vatrene svrstao među pet reprezentacija za koje smatra da bi se u Katru mogle po prvi put u povijesti okititi naslovom svjetskog prvaka.

Osim Hrvatske, u ovom društvu su još i Nizozemska, Senegal, Danska te Portugal.

"Talent i znanje su u hrvatskom DNA"

Evo što je Thompson naveo kad su u pitanju Vatreni:

"Hrvatska je na svjetska prvenstva zakoračila 1998. godine kada je stigla do polufinala predvođena nacionalnim velikanima poput Davora Šukera i Zvonimira Bobana. Unatoč tome što je registrirana članica FIFA-e kroz samo šest turnirskih ciklusa, nastupila je u njih pet, dva puta ostavši u turniru do samog kraja, uključujući i finale prije četiri godine. Hrvatska je slična Nizozemskoj, u smislu da se može pohvaliti reprezentacijom s vrlo vjerodostojnom mješavinom iskustva i mladih talenata", stoji u tekstu:

"Luka Modrić je nedvojbeno lice hrvatskog nogometa, a mlade talente poput Borne Sose, Joška Gvardiola, Josipa Stanišića, Lovre Majera i Luke Sučića bodre starosjedioci u reprezentaciji poput Borne Barišića, Matea Kovačića, Marcela Brozovića, Ivana Perišića i Andreja Kramarića. Hrvatska ima obilje talenta i znanja, to je u njezinom DNA, a ovo je posljednja Modrićeva riječ na svjetskoj pozornici", zaključio je Thompson.