Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Dalić za Dnevnik Nove TV: "Primaknuli smo se Euru, ali ne možemo biti zadovoljni"

S hrvatskim izbornikom u Cardiffu je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban.

Zlatko Dalić za Dnevnik Nove TV nakon Walesa (Foto: GOL.hr) (Foto:GOL.hr)

Izbornik Zlatko Dalić je za Dnevnik Nove TV ponudio svoje viđenje utakmice Wales - Hrvatska koja je završila 1:1 bez pobjednika.

Izborniče, tvrda utakmica, jako malo prilika i odlično otvaranje Hrvatske, no onda smo se počeli gasiti negdje oko 20. minute.

"Pa zaista teška utakmica. Dosta preskakanja igre je bilo, dosta borbe, duela i agresivnosti. Mi smo dobro krenuli, zabili taj gol iz polukontre, ali nismo više to ponavljali. To sam dečkima rekao u svlačionici da premalo igramo u dubinu, da previše igramo okolo i da to moramo tražiti, proboj po boku, više dubinskih lopti i brže igrati. Nismo uspjeli to napraviti do kraja, primili smo taj gol, a s tih 1:1 ne možemo biti zadovoljni i sretni. Ipak, s tim bodom smo se primaknuli korak bliže prema Europskom prvenstvu, ali nismo baš napravili sjajnu stvar."

Što treba Vatrenima i kakve opasnosti prijete u finišu kvalifikacija?

Čini se da je bio prekršaj prije tog gola Walesa. Jeste li razgovarali s Mateom Kovačićem? Što vam je on rekao?

"On je pretrpio jedan udarac, koljeno mu se zarotiralo baš u tom duelu, sudac nije svirao taj faul. Nećemo tražiti alibi, nismo smjeli taj gol primiti, moramo paziti u takvim situacijama. Onda je kasnije bilo bespotrebnih kartona na prigovore, gotovo je, tu nema VAR-a i gol se neće poništiti. Bespotrebni žuti kartoni."

Što je s Modrićevom ozljedom?

"On je dobio udarac u mišić što je malo bolno i nezgodno. Dobit će dva-tri dana pauze, ali nadam se da će sve biti OK."

Promjena domaćinstva: Vatreni mijenjaju stadion za odlučujuću utakmicu kvalifikacija?