Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Dalić: "Igrat ćemo ofenzivno i tražiti pobjedu, ali svi moraju igrati obranu"

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić najavio je za Novu TV sutrašnju kvalifikacijsku utakmicu sa Slovačkom.

Zlatko Dalić na treningu Vatrenih (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)

Galerija

Hrvatsku sutra protiv Slovačke očekuje možda i krucijalna utakmica u kvalifikacijama za odlazak na Euro 2020. Utakmicu možete gledati u izravnom prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u od 20:45.

Težak je zadatak pred Vatrenima. Slovačka izgleda dobro, najjači su tamo gdje je i Hrvatska - u sredini terena.

„Čeka nas teška i zahtjevna utakmica. Moramo biti puno bolji nego što smo bili protiv Mađarske u Budimpešti, jer mislim da će biti vrlo slična utakmica. Slovaci su vrlo kvalitetan protivnik, najjači su u veznom redu gdje ih predvodi kapetan Hamšik, Lobotka i Kučka, tri jako dobra vezna igrača. Ako budemo dovoljno agresivni, motivirani i uporni, napravit ćemo rezultat. Kažem, ne smijemo ponoviti partiju iz Budimpešte. Napravili smo što smo mogli u dva treninga, vjerujem da će biti dobro“, odgovorio je izbornik Dalić.

"Moramo pokazati pravu snagu"

Prije Walesa ste istakli da je bilo dobro što ste imali momčad na okupu sedam-osam dana pa ste mogli nešto i uigrati. Što ste mogli u ovih dva-tri dana?

Modrić: "Nisam se čuo s Rakitićem, ja se osjećam najljepše u hrvatskoj reprezentaciji"

„Točno je, imali smo lijep broj dana da nešto uigramo i pripremimo. Sada smo imali samo dva dana. Napravili smo što smo mogli, mislim da je to dovoljno. Jako će važno biti da imamo dobar pristup, da smo spremni odgovoriti na njihovu agresiju i čvrstinu. Bit će pun stadion, oni će biti nošeni publikom, a mi tu moramo pokazati pravu snagu. To nije naš hendikep jer naši igrači svaki tjedan igraju takve utakmice. Moramo biti spremni da im odgovorimo onako kako mi to znamo.“

"Svi moraju igrati fazu obrane"

Čini se da Hrvatska ima najveći problem s obranom jer u toj liniji nedostaje puno igrača, a neki nemaju ni dovoljno minuta. Kako ste riješili taj problem na treninzima?

„To je naš hendikep, neki igrači nisu u ritmu, ali što je tu je. Tu su Vida i Lovren koji su standardni sa Svjetskog prvenstva. Lovren nije dugo igrao, ali mislim da njemu ne treba da se dokazuje, on je spreman i nadam se da će sutra biti pravi. Problema ima i na tim bočnim pozicijama, ali cijela momčad mora biti raspoložena. Svi moraju igrati fazu obrane i pomoći braničima, a ne da obranu igra samo zadnji red.“

"Hvala navijačima, bit će nam jako važna njihova podrška"

Hoćete li udarnu momčad odrediti na večernjem treningu ili to već imate u glavi?

Hrvatska vrijedi više, ali i Slovaci su skupi: Škriniar ispred svih, Lobotka skuplji od Modrića

„Naša je tradicija da zadnji trening odradimo stari protiv mladih, bez neke taktike i uigravanja. Sve smo već napravili, sve smo pripremili, nema potrebe da se ponavljamo, sve znamo. Mislim da je jako važno istaći da ćemo igrati ofenzivno, da ćemo krenuti s napadačkom linijom. Nećemo tražiti jedan bod, tražit ćemo tri boda, pa što bude.“

Lijepa je vijest da su hrvatski navijači kupili 2200 ulaznica.

„Hvala navijačima, podrška je bila sjajna i u Mađarskoj. Stalno govorim da je jako važno to naše zajedništvo. Važno je da nas hrvatski navijači vole, da nas prate i navijaju za nas. Bit će nam sutra jako, jako važna njihova podrška“, zaključio je izbornik.