Nogomet
Nogomet

Dvojica Vatrenih pred promjenom kluba: Jedan sve dogovorio, drugom zapeli pregovori

Ljetni prijelazni rok daleko je od svog završetka, predstoji nam još puno zanimljivih događanja na tržištu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac Milan Badelj (31) karijeru će nastaviti u talijanskom prvoligašu Genoi s kojom bi trebao potpisati trogodišnji ugovor, objavili su talijanski mediji.

Badelj igra u Italiji od 2014. godine, kada je stigao u Fiorentinu iz njemačkog HSV-a. Nakon četiri godine u Fiorentini u ljeto 2018. prešao je u Lazio s kojim je potpisao ugovor na četiri godine. U Laziju je odigrao jednu sezonu u kojoj imao skromnu minutažu, pa se je prošle sezone vratio na jednogodišnju posudbu u Fiorentinu. No, klub iz Firenze odbio je otkupiti njegov ugovor, a Lazio je pronašao novog kupca. U igru je ušla Genoa s kojom bi Badelj trebao potpisati trogodišnji ugovor.

Prije odlaska u inozemstvo Badelj je pružao odlične partije u Lokomotivi i Dinamu, a za hrvatsku reprezentaciju skupio je 50 nastupa i zabio je dva gola.

Atalanta želi posudbu, Wolfsburg bi prodao Brekala

I dok Badelja tek liječnički pregled dijeli od potpisa za novi klub, pregovori između Atalante i Wolfsburga u vezi transfera Josipa Brekala (22) došli su u slijepu ulicu.

Talijani pišu da Atalanta želi dovesti Brekala na jednogodišnju posudbu uz opciju otkupa ugovora na kraju sezone, dok Wolfsburg inzistira na prodaji hrvatskog krilnog napadača i traži odštetu od 20 milijuna eura.

Drugi problem je visina plaće, a talijanski mediji tvrde da Brekalo navodno traži 2,4 milijuna eura po sezoni. No, kad su u pitanju plaće igrača Atalanta ima limit od dva milijuna eura po sezoni i jedino kapetan Papu Gomez može imati veću godišnju plaću.

Brekalo je u ljeto 2016. iz zagrebačkog Dinama prešao u Wolfsburg u transferu vrijednom deset milijuna eura.