Nogomet
Nogomet

Šimunić ostaje do ljeta, Sammir odbio plaću veću od milijun eura!

Dinamo je predvođen glavnim trenerom Zoranom Mamićem započeo pripreme za nastavak sezone.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Dinamo je počeo zimske pripreme. Na prozivci u Maksimiru pojavio se 21 igrač i dva vratara, ali Zoran Mamić izveo je 18 igrača na travnjak Hitrec-Kaciana, jer su Marcelo Brozović, Said Husejinović i Dino Perić ostali u svlačionici. Josip Šimunić i Junior Fernandes vraćaju se s odmora u srijedu, dok je Lee Addy zbog privatnih razloga dobio je nešto dulji odmor. Prvi trening u dresu Dinama odradio je Jeremy Taravel, najnovije pojačanje „modrih“ pristiglo iz Lokerena.
„Iako je teško nešto više reći o igraču nakon prvog treninga, znamo zašto smo ga doveli“, kazao je Mamić o francuskom stoperu te je otkrio novosti vezane uz Sammira.

„On je odbio neke izdašne ponude klubova koji su mu nudili godišnje plaće između milijun i dva milijuna eura. Tu bi dobro prošao i Dinamo, ali Sammir to nije prihvatio. Ne znam ima li kakve kombinacije s nekim brazilskim klubom“, ističe Mamić te dodaje kako su „modri“ tražili pojačanje na mjestu „playmakera“, ali nisu uspjeli pronaći adekvatnu zamjenu za Sammira.

„Nećemo se dodatno pojačavati u zimskom prijelaznom roku. Ali ambicije ostaju iste, idemo osvojiti prvenstvo i Kup, pokušat ćemo pobijediti u svim utakmicama do kraja sezone.“

Mamić je potvrdio kako Josip Šimunić sigurno ostaje u Dinamu do ljeta.
„Vidjet ćemo što će biti dalje. Šimunić će sam donijeti odluku.“

Dino Perić i Domagoj Pavičić vratili su se posudbi, dok s prvom momčadi ostaju talentirani Fran Brodić i Robert Murić. Oliver Zelenika i Josip Čalušić otišli su na posudbu u Lokomotivu.
„Modri“ ostaju u Zagrebu do 10. siječnja, a onda putuju u Međugorje, gdje će se zadržati pet dana i odigrati jednu prijateljsku utakmicu. Potom slijedi povratak u Zagreb, a već 18. siječnja „modra“ ekspedicija odlazi na turnir u Njemačku. Dinamo će u Düsseldorfu igrati s domaćom Fortunom, Eintracht Braunschweigom i Bayer Leverkusenom. Svaka momčad će odigrati dvije utakmice u trajanju od 45 minuta.

„Modri“ će iz Njemačke 20. siječnja izravno krenuti prema Turskoj gdje će ostati do 2. veljače. Već četiri dana kasnije Dinamo očekuje odgođena utakmica HNL-a s Istrom, a tri dana potom derbi dvoboj s Rijekom u 21. kolu HNL-a.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.