Nogomet
Nogomet

Nevjerojatan preokret u Splitu: Kerum tjera ljude koje su na izborima izabrali navijači!

Čini se kako oko Hajduka neće biti mira ni u budućnosti.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Kad su već svi mislili kako će Hrvoja Maleša na mjestu predsjednika Uprave Hajduka naslijediti Marin Brbić, on nije potvrđen na tom mjestu na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Naime, uoči sjednice gradonačelnik Željko Kerum je poručio Jaki Andabaku, kao najvećem od malih dioničara, da preuzme klub ako želi upravljati istim tj. neka kupi većinski paket dionica kojeg posjeduje Grad Split.

Marin Brbić je Andabakov čovjek, a Kerum se ne slaže s jednoglasnim izborom Nadzornog odbora predvođen uglednim dr. Josipom Paladinom. Kerum smatra kako bi tim činom klub preuzeo Andabak, iako je on tek najveći od malih dioničara. To bi, kaže Kerum, bio sukob interesa iako on nije osoba koja bi se trebala pozivati na sukob interesa.

Da stvar bude gora, taj isti Nadzorni odbor koji polako dovodi klub u kakav takav red, izabrali su navijači na izborima, a navijačima je okupljenima u udruzi ''Naš Hajduk'' takvu ovlast dalo upravo Gradsko vijeće tj. Grad kao većinski vlasnik kluba.

''Neću podržati izbor Brbića za predsjednika Hajduka. Riječ je o čovjeku Jake Andabaka koji je nekorektan jer želi preuzeti kontrolu nad Hajdukom, a ima samo šest posto dionica. Neka kupi dionice pa postavlja koga hoće', rekao je Kerum i najavio je da će tražiti raspuštanje NO Hajduka jer se podrškom Brbiću postavio nekorektno.

Gradsko vijeće morat će provesti postupak novog Nadzornog odbora i opet vratiti stvar na početak. I dok se oni svađaju, Hajduk propada...