Nogomet
Nogomet

FOTO: BBB-i zasuli Mamića konzervama i upaljačima

Navijači Dinama kampirali su 48 sati ispred stadiona uoči redovite godišnje skupštine.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Dok su skupštinari izlazili iz prostorija kluba, navijači su im skandirali: 'Prodane duše', 'Izdali ste Dinamo', 'J*** vas Mamić', 'Vi niste Dinamo'.

>> Dinamo se od sada zove Građanski nogometni klub Dinamo

>> Jedan član – jedan glas: 'To bi bilo samouništenje. Nećemo to dozvoliti'

Na izlasku s maksimirskog stadiona Bad Blue Boysi zasuli su braću Zdravka i Zorana Mamića bocama, konzervama i upaljačima.

Bez prevelike žurbe braća su mirno sjela u automobil i uputila se prema izlaznoj rampi. 'Maminjo' je tijekom cijele Skupštine imao osmijeh na licu. Nije bilo ni traga nervozi kao prilikom prosinačke Skupštine. Usprkos stalnom skandiranju BBB-a koje je odjekivalo cijelim stadionom, Mamić se samo smješkao. Činio se jačim i sigurnijim nego ikada. Znači li to da je siguran kako dobiva bitke na svim poljima?

Navijači su izabrali 20-ak svojih predstavnika koji će probati s članskim iskaznicama ući na Maksimir. Predstavnici navijača ističu kako ne žele da dođe do bilo kakvih izgreda već će na skupštinu kluba probati ući na mirni način. Međutim, na ulazu u prostorije kluba zabranjen im je ulaz.

Na samom protestu nije bilo nikakvog incidenta. Bad Blue Boysi su samo pjevali i skandirali, a policija je bilo raspoređena oko navijača. Nikakav incident se nije dogodio.

Pred sam početak skupštine, oko 18 sati, na Maksimiru se okupilo između 500 i 1.000 navijača.

Oni su od početka trajanja skupštine pjevali ispred prostorija kluba, a upalile su se i bengalke. Najglasniji su zahtjevi za odlaskom Zdravka Mamića iz kluba.

Predstavnici navijača pokušali su doći na skupštinu, ali nisu ni vjerovali kako će dobito prililku da u njoj i raspravljaju, kao što se to dogodilo i u prosincu. Dinamovi navijači od čelništva kluba traže da se poštuje činjenica 'jedan član=jedan glas'.

Jedan navijač je pokušao ući na skupštinu kao člna kluba međutim zaštitarska služba mu nije dopustila ulazak. Cijeli slučaj prošao je jako mirno, bez bilo kakvih incidenata.

Više o