Nogomet
Nogomet

'Zašto se policija boji Mamića? Reagiraju tek kad se digne prašina!'

Nacionalni sindikat policije nezadovoljan je što su policajci na Poljudu samo mirno gledali fizički obračun Zdravka Mamića i Ive Bege.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Predsjednik sindikata Nikola Kajkić u dopisu kojeg je poslao glavnom ravnatelju policije Vladi Dominiću se pita zašto "policija postupa sa strahom" kad je u pitanju izvršni predsjednik Dinama.

"Razvidno je da su policijski službenici propustili primijeniti policijske ovlasti, bez obzira na njihovo zvanje i funkciju, s ciljem sprječavanja prekršaja u konkretnom događaju te ih ne opravdava jesu li bili u službi ili izvan službe.

Tim više, što je člankom 6. stavkom 2. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima propisano da će policijski službenik i izvan službe poduzeti radnju spašavanja života, zaštitu osobne sigurnosti ljudi i imovine.

Također smo svi svjedoci, da kada je u pitanju gosp. Zdravko Mamić, policija postupa sa strahom i s naknadnim uhićenjem i provođenjem policijskih ovlasti tek kada se digne prašina u medijima. Sjetimo se samo Mamićevog tzv. striptiza u zračnoj luci Pleso pred bivšim načelnikom Policijske uprave zagrebačke koje je prošlo nekažnjeno i bez policijskog postupanja. Bi li bilo koji drugi građanin tako prošao, a osobito policijski službenik koji ne bi postupao u takvom slučaju. ?

Smatramo da u našoj službi nema nedodirljivih, da nema „malih i velikih“ policijskih službenika i da bi za ovakvu istovjetnu situaciju da se radi o policijskom službeniku bio pokrenut disciplinski postupak za težu povredu službene dužnosti iz članka 96. stavka 1. točke 1. i 7. Zakona o policiji zbog neizvršavanja, nesavjesnog, nepravodobnog ili nemarnog izvršavanja službenih zadaća i nedoličnog ponašanja u službi ili izvan službe kada šteti ugledu policije", između ostalog stoji u dopisu. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.