Nogomet
Nogomet

Mamić otima Hajduku Tomasova, Sharbinija ili Vukušića?

Nova odredba Hrvatskog nogometnog saveza mogla bi izazvati zanimljive posljedice...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Tragom najave predsjednika Hrvatske udruge Nogometni sindikat Darija Šimića da će nogometaši u Prvoj HNL uskoro imati slobodne papire u slučaju da im klubovi ne isplate tri mjesečne plaće, poigrali smo se s mogućim scenarijima koje će izazvati ta odredba HNS-a.

U sindikatu se nadaju da će time natjerati klubove da redovito izmiruju svoje obveze prema igračima koji u nekim klubovima nemaju ni za „kruh i mlijeko“, no pitanje je koliko je to realno, jer većina klubova jedva spaja kraj s krajem.

Budući da je Dinamo jedini solventan klub u Prvoj HNL, uskoro bi se moglo dogoditi da „modri“ na pladnju imaju sve najbolje igrače u ligi, pa čak i one iz redova najvećeg rivala - Hajduka.

Naime, nije tajna da i „bijelima“ kasne plaće, za sada „samo“ dva mjeseca, a budu li kasnile i treći mjesec, potencijalno bi se moglo dogoditi da Marin Tomasov, Anas Sharbini ili Ante Vukušić prijeđu u Dinamo bez ijedne kune odštete.

S obzirom da su odnosi između Rene Sinovčića i Zdravka Mamića u posljednje vrijeme u fazi otopljavanja, lako bi se moglo dogoditi da trenutačno ponajbolji igrač Hajduka Marin Tomasov, koji je pod patronatom zadarskog poduzetnika, osvane na Maksimiru. Tomasovu ugovor ionako istječe u ljeto 2012., a novi još uvijek nije potpisao. Maminjo zasigurno kao zapeta puška čeka rasplet situacije!