Nogomet
Nogomet

Hajduk u Međugorju: Momčadi se priključila i dva nova igrača!

Momčad Hajduka trenutno se nalazi na mini-pripremama u Međugorju...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Bijeli su odradili prve treninge, a kući će već u četvrtak, budući u subotu putuju u Zagreb, gdje ih dan kasnije čeka zahtjevno gostovanje kod Lokomotive.

U Međugorju trener Mišo Krstičević na raspolaganju ima 20 igrača, među kojima nisu reprezentativci Vukušić, Maloča, Caktaš, Andrijašević i Maglica. Zato su sa Splićanima dva nova imena - Selmir Mahmutović i Zoran Nižić.

Mahmutović je 19-godišnji napadač, procijenjen na 25 tisuća eura. Igrač je Čelika iz Zenice, u čijem je dresu upisao pet nastupa u seniorskoj konkurenciji (bez pogotka). Zoran Nižić je pak 194cm visoki stoper i daleko zanimljiviji lik. Riječ je o Hrvatu rođenom 1989. godine koji je bio član Zmaja iz Makarske, da bi potom ostvario transfer u redove Brusselsa.

Nižić je u belgijskom drugoligašu proveo protekle tri sezone i bio manje-više standardan, odigravši ukupno 82 prvenstvene utakmice u tom periodu. Posebno je interesantan jer je prije dvije godine spominjan kao potencijalni mladi reprezentativac Hrvatske, kad je U-21 vrstu vodio Dražen Ladić. Nižića se tada opisivalo kao talentiranog braniča koji je čak bio na radaru Anderlechta i nekih francuskih prvoligaša. Trenutno je bez angažmana i sa slobodnim papirima, pa će se ovih dana zajedno s Mahmutovićem pokušati nametnuti struci Hajduka.