Nogomet
Nogomet

Hajduk predstavio talentirani tandem: Wonderkid s Kosova u glavnoj ulozi

Hajduk je predstavio dvojicu igrača koji su potpisali prve profesionalne ugovore.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Stoper Zvonimir Milić (1995. godište) i godinu mlađi napadač Arlind Basha predstavljeni su na press konferenciji, a nakon što je sportski direktor Goran Vučević novinare pobliže upoznao s njihovim dosadašnjim igračkim razvojem, riječ su dobili i sami igrači, dvojac od kojeg Hajduk mnogo očekuje u budućnosti.

"Hvala struci što mi je ukazala povjerenje, hvala svim trenerima s kojima sam dosad radio. Ovaj potpis mi je velika čast, ali i obveza. Što se tiče uzora, u Hajduku su igrala velika stoperska imena, ali mene u ovom trenutku inspirira Mario Pašalić. To što on radi je nešto posebno", rekao je Milić, koji će proljetni dio sezone provesti na posudbi u sinjskom trećeligašu Junaku iz Sinja.

Basha je uz pomoć prevoditelja prenio svoje dojmove: "Ovo je veliki dan za mene, potpisao sam s velikim klubom i osjećaj je neopisiv. U mojoj Đakovici svi su pričali o tome kako idem u Hajduk, a od svega mi se najviše sviđaju navijači, nevjerojatno je koliko vole klub", izjavio je Basha, čija je priča dosta atipična.

Naime, za njegov dolazak najzaslužniji je hajdukovac s Kosova Albin Sahatqija. On je otkrio Bashu još prije dvije godine, nakon čega je kontaktirao člana Nadzornog odbora Bijelih Antu Majića. Bashin otac Agron bio je oduševljen mogućnošću da mu sin zaigra za Hajduk, a nisu ih pokolebali niti problemi s vizama i druge nevolje s kojima se kosovski talent susretao.

Priča je cijelu dimenziju dobila nakon što su menadžeri počeli opsjedati Sahatqija i Arlindova oca, a ovaj prvi nije htio pogaziti danu riječ i poručio je albanskom menadžeru koji ga je kontaktirao kao posrednik Zorana Mamića, da će 'Arlind u Dinamo samo preko njega mrtvog', piše nogometplus.net.

Arlind ni danas nema menadžera, a svojim je radom, strpljivošću i talentom zavrijedio profesionalni ugovor. Igor Tudor ga iznimno cijeni i nema sumnje da će već ovog proljeća Basha dobiti minutažu u seniorskoj konkurenciji HNL-a...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.