Nogomet
Nogomet

Na krilima sjajnog Anasa Hajduk slavio u Zagrebu: Četiri laka komada!

U 20. kolu Prve HNL Hajduk je sa 4:2 slavio u Kranjčevićevoj, a Slaven Belupo pobijedio je sa 1:0 u Zaprešiću...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nakon remija s Istrom u prošlom kolu, „bijeli“ su se odigrali odličnu partiju u Kranjčevićevoj protiv Zagreba, gdje su na krilima sjajnog Anasa Sharbinija slavili sa 4:2.

>> Je li to za poziv u reprezentaciju: 'Anas je odigrao fenomenalno!'

Sve je odlučeno u prvom poluvremenu. Hajduk je od prve minute kontrolirao igru, a prvi pogodak stigao je u 19. minuti. Povukao je Anas s lijeve strane, ušao u šesnaesterac, prešao jednog igrač i potom preciznim udarcem pogodio desni donji kut Vidakovićevih vrata. Anas je bio najraspoloženiji igrač Hajduka u prvom poluvremenu. U pojedinim trenucima podsjetio je na svoje najbolje igre još dok je nosio dres Rijeke.

Međutim, u jeku dominacije Hajduka Zagreb je iz kontre izjednačio u 40. minuti preko brzonogog Besarta Abdurahimija. Splićane nije obuzelo malodušje nego su nastavili s napadima iz svih smjerova, a potpuno pritisak isplatio im se već tri minute kasnije. Anas je primio jednu loptu tridesetak metara od gola Zagreba, povukao je nekoliko metara naprijed i onda silovito odapeo, a Vidaković je morao potpisati kapitulaciju.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Hajduk je povisio na 3:1. Anas je sjajnom asistencijom izbacio Dragu Gabrića pred vrata Zagreba, a ovome nije bilo teško zabiti pokraj istrčalog Vidakovića. U nastavku drugog dijela Hajduk je nastavio s dominacijom, Zagreb se u potpunosti otvorio, a „bijeli“ su iz kontri redali izgledne prilike pred vratima Zagreba. Iz takve igre rodila se stopostotna šansa za Antu Vukušića koji izašao sam pred Vidakovića i potom hladnokrvno zabio loptu pod gredu. Zagreb je u posljednjim trenucima utakmice uspio ublažiti poraz pogotkom Šovšića.

Zaprešičani izgubili od Slavena i ušli u opasnu zonu

Slaven Belupo pobijedio je Inter u Zaprešiću 1:0, a strijelac je u 60. minuti bio Dejan Glavica.

Nogometaši zaprešičkog Intera pobijeđeni su i u drugoj utakmici nastavka Prve HNL. Sva tri boda, baš kao i lani odnio je Slaven Belupo koji je pobijedio sa 1:0 pogotkom Dejana Glavice

Ovo je bio treći poraz u nizu Intera od Slavena, a zanimljivo je da momčad Ilije Lončarevića već šestu utakmicu za redom ne zna za pobjedu. Od momčadi koja je ne tako davno držala vrh tablice, Zaprešićani su došli u vrlo opasnu zonu ispadanja, a u sljedećem kolu čeka ih teško gostovanje u Zadru.

Imali su domaći dvije dobre prilike, ali je udarac Oršića sjajno obranio Rodić, dok je šut Jazvića zaustavila stativa. Gosti su do pobjede došli nakon sjajne akcije u tri poteza (Borovac - Mujanović - Glavica).

"U prvom poluvremenu ni jedna ni druga momčad nije igrala lijepo. Mi smo došli po tri boda i jednu od svojih prilika smo na kraju uspjeli iskoristiti za važnu pobjedu jer nam je cilj uhvatiti treće mjesto i izlazak u Europu", rekao je Roy Ferenčina, trener Slavena.

Ilija Lončarević, trener Intera bio je ljut.

"Igrali smo dobro tri mnute, a sve ostalo bilo je katastrofa. Vjerovatno smo momčad koja trenutno u HNL-u igra najslabiji nogomet. Ne znam otkud ta bojažljivost, otkud taj raspad sistema kod mojih igrača", rekao je Lončarević.

-----------------------------------------------------------------------------------
Tijek utakmica:

90' Kraj utakmice u Kranjčevićevoj, Hajduk je pobijedio Zagreb 4:2.

90' GOOOL!!! Zagreb je smanji na 4:2, strijelac je nakon asistencije Abdurahimija bio Šovšić.

90' Kraj utakmice u Zaprešiću, Slaven Belupo pobijedio je Inter 1:0 golom Dejana Glavice u 60. minuti.

63' GOOOL!!! Vukušić je povisio na 4:1.

61' Dobra šansa za Abdurahimija. Brzonogi napadač Zagreba sjurio se u šesnaesterac Hajduka s lijeve strane, pucao je lijevom nogom, no zamalo pokraj desne vratnice.

46' Počelo je drugo poluvrijeme u Zagrebu.

60' GOOOL!!! Slaven je poveo u Zaprešiću golom Glavice.

45' Kraj prvog poluvremena u Kranjčevićevoj, Hajduk protiv Zagreba vodi 3:1.

45' GOOOL!!! Gabrić je povisio na 3:1 za Hajduk. Anas je sjajnim pasom izbacio Gabrića pred vrata Zagreba, a ovaj je precizno pucao i pogodio lijevi donji kut Vidakovića.

43' GOOOL!!! Hajduk ponovno vodi, strijelac je Anas Sharbini. Opalio je Anas silovito s dvadesetak metara od vrata Zagreba, Vidaković se bacio ali nije dohvatio loptu.

40' GOOOL!!! Zagreb je izjednačio, strijelac je Abdurahimi. Brzonogi igrač Zagreba izašao je sam pred Blaževića i hladnokrvno poentirao.

34' Velika šansa za Hajduk. Anas Sharbini pogodio je gredu iz vrlo izgledne situacije. Caktaš je proigrao Anasa, koji je išao "jedan na jedan" s Vidakovićem, pokušao je driblati, nije to učinio baš najbolje, pa mu je lopta malo pobjegla, no Anas je uspio pucati, ali lopta je pogodila gornji dio grede i odbila se u gol-aut..

45' Završilo je prvo poluvrijeme u Zaprešiću. Inter - Slaven 0:0.

19' GOOOL!!! Hajduke je poveo u Zagrebu. Strijelac je Anas Sharbini. Povukao je Anas s lijeve strane, ušao u šesnaesterac, prešao jednog igrač i potom preciznim udarcem pogodio desni donji kut Vidakovićevih vrata. Anas je najraspoloženiji igrač Hajduka u prvih dvadest minuta utakmice. U pojedinim trenucima podsjetio je na svoje najbolje igre još dok je nosio dres Rijeke.

15' Nema golova, a ni šansi u Kranjčevićevoj.

30' Šansa za Slaven! Šaban je bio u dobroj prilici, ali nije bio precizan.

8' Nema promjena rezultata u Kranjčevićevoj. Hajduk dominira travnjakom, ali zasad ne stvara šanse.

1' Započela je utakmica u Zagrebu.

15' Nema rezultatske promjene na utakmici u Zaprešiću, a niti izrazitih šansi na obje strane. Utakmicu s tribina prati samo dvjestotinjak gledatelja.

1' Počela je utakmica u Zaprešiću. 

Hrvatska 1. liga
Inter Zaprešić Slaven Belupo 0:1
Zagreb Hajduk 2:4
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Dinamo Zagreb 18 14 3 1 45
2. Hajduk 19 12 4 3 40
3. Slaven Belupo 19 10 4 5 34
4. Split 18 9 4 5 31
5. Osijek 18 8 5 5 29
6. Lokomotiva 18 8 4 6 28
7. Rijeka 18 7 6 5 27
8. Cibalia 18 7 5 6 26
9. Zagreb 19 7 4 8 25
10. Inter Zaprešić 19 7 3 9 24
11. Zadar 18 6 4 8 22
12. Istra 1961 18 4 6 8 18
13. Šibenik 18 4 5 9 17
14. Lučko 18 3 6 9 15
15. Karlovac 18 4 3 11 14
16. Varaždin 18 2 2 14 8
Sljedeće utakmice
3.3. Split Lučko
3.3. Zadar Šibenik
3.3. Istra 1961 Varaždin
3.3. Cibalia Karlovac
3.3. Dinamo Zagreb Osijek
4.3. Rijeka Lokomotiva
9.3. Lokomotiva Istra 1961
9.3. Šibenik Rijeka