Nogomet
Nogomet

Balakov napokon analizirao igrače i predstavio svoju viziju Hajduka

Trener Hajduka do kraja se otvorio tek na kraju jesenskog dijela sezone. Otkrio je kakve će igrače tražiti od uprave.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ono što je i obećao nakon debakla u kupu protiv Zagreba, Balakov je učinio dan nakon posljednje utakmice prvog dijela prvenstva. Jesen je iza nas, a ispred Bijelih teška zima na -6. Zaostatak za Dinamom nije rekordan, ali mnogi se slažu da je nedostižan, pogotovo ako se do proljeća u klubu nešto ne promijeni.

Krasimir Balakov novinarima se požalio da su njegov napadački Hajduk s početka sezone zaustavile ozljede. Nedostajao je Andrić, pa Lima i Milićević, ali i Tomasov. To su igrači, kaže Bugarin, na kojima je gradio snagu svoje momčadi.

''Jesen nije bila laka za nikoga u Hajduku, ali nikad nismo izgubili ono organizirano lice, nismo se ni jedanput raspali'', tvrdi Balakov.

Rekao je da će analizirati igrače i to je napokon napravio. Većinu mladih je potjerao, neki nisu zadovoljili kvalitetom, a drugi ponašanjem u čekanju svoje prilike na klupi. Jasno mu je da su oni najbolji na prodaju, ali...

''Andrić, Maloča, Anas Sharbini, Subašić i Tomasov, to je kičma momčadi i volio bih da ostanu. Ako odu moramo dovesti kvalitetne zamjene. Ovaj kadar nam nije dovoljan za proljeće'', tvrdi Bugarin.

Mislim da je moj najvažniji posao da posložim stvari kako bi klub mogao stabilno funkcionirati

Žali za ozljedom Milićevića, Luštici treba skupiti iskustva, a za Inohu tvrdi da je ekstra klasa, no Japancu putovanja na reprezentativna okupljanja predstavljaju veliki problem. Pohvalio je i Brazilca Jamesa koji 'jedini može sprintati uz aut-liniju'.

Crnogorac Vuković se teško prilagođava i po Balakovu on mora skinuti pet-šest kilograma, dok je Sarić veliko razočaranje. Trener Hajduka izrazio je zadovoljstvo igrama Lendrića i Kukoča, a čini se kako Ahmad Sharbini ipak nije u njegovim planovima za napad Bijelih.

''Posebno ako nekoga dovedemo'', kaže Balakov koji je najavio i listu igrača iz HNL-a i inozemstva koje bi on volio vidjeti na Poljudu. Je li među njima i Santini iz Zadra?

''To nije svjetski igrač, ali je veliki borac. Nemamo takvog igrača i to bi bio korak naprijed za nas.''

Balakov je iznio i svoju viziju budućnosti kluba. ''Hajduk zadnjih osam godina nije imao temelje. Mislim da je moj najvažniji posao da posložim stvari kako bi klub mogao stabilno funkcionirati.''

I ovim riječima će Balakov navući bar malo osmijeha na lica razočaranih i frustriranih navijača. On kaže da ne zna čime to 'kupuje' njihovu naklonost.

''Valjda je to zato što sam iskren. Navijači Hajduka traže da se igrači bore od prve do zadnje minute, a to je i moja želja.''