Nogomet
Nogomet

Svaguša smiruje euforiju: Neće nam ništa pasti s neba

U Splitu su svjesni da je pred klubom velika prilika za ulazak u Europa ligu, ali…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Još su svega dva dana ostala do novog obračuna Hajduka i rumunjskih klubova. Nakon bukureštanskog Dinama na redu Unirea, klub koji je prošle sezone igrao Ligu prvaka, ali u ovu sezonu Rumunji su ušli prepuni problema.

'Upozoravam da neće biti nimalo lagano. Moramo biti ozbiljni, mudri, hladnih glava, imati pristup kao protiv Dinama, čak i bolji', poručio je danas na press konferenciji Joško Svaguša, predsjednik Hajduka. Unirea je pred raspadom momčadi, nisu postigli pogodak u posljednjih šest utakmica. Zato im je Hajduk mogući pojas za spašavanje.

'Svi u Hajduku dišemo kao jedan. Pozivam navijače da veličanstvenim dekorom pomognu našim igračima, te da prekrasna slika s Poljuda obiđe Europu. Imamo veliku prigodu, ali ćemo je iskoristiti samo ako odigramo pametno. Ništa nam neće pasti s neba, svi moramo toga biti svjesni!', upozorava Svaguša koji je htio demantirati priče o rasulu i raspadnu Rumunja.

Predsjednik Hajduka najavio je kako više neće biti besplatnih karata za utakmicu u četvrtak na Poljudu. Kaže kako nije primjereno dijeliti karte, dok s druge strane stotine ljudi čeka u redu za taj vrijedan papirić.

Sportski direktor Ivica Kalinić nedavno je bio u Rumunjskoj gdje je uživo gledao Unireu. Kaže kako nisu kompaktibilni kao Dinamo, ali da imaju možda i bolje igrače. Svaka bi pobjeda bez primljenog gola, kaže, bila odličan rezultat za Bijele.

'Morat ćemo zapeti iz petnih žila ako želimo eliminirati Unireu, momčad koja zaslužuje respekt.'

Više o