Nogomet
Nogomet

'Optimisti smo, no izostanak Eduarda mogao bi biti presudan'

Većina hrvatskih novinara koji na Europskom prvenstvu prate našu reprezentaciju smatraju kako će odabranici Slavena Bilića uspješno odraditi natjecanje u skupini, dok kao najveće favorite za europski tron vide Francusku i Španjolsku. Hrvatska pera se slažu kako je ova reprezentacija po kvaliteti i atmosferi najbolja nakon "vatrenih" iz 1998. godine, ali i da bi izostanak Eduarda da Silve mogao biti presudan.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Od 15 novinara koje smo anketirali i koji već godinama prate hrvatsku vrsta desetorica predviđaju kraj u četvrtfinalu, dok petorica vjeruju kako će 'Bilić boysi' stići do polufinala.

Najviše glasova za naslov europskog prvaka dobili su Francuzi i Španjolci po pet glasova, dok su među kandidatima za krunu i Nizozemska, Italija, Portugal i Njemačka.

Najveći optimisti su Davorin Olivari i Dražen Antolić iz Sportskih novosti, Mladen Bariša iz Slobodne Dalmacije, Tomo Ničota iz 24 sata, te Miroslav Tomašević iz Vijesnika koji su prognozirali plasman Bilićevih odabranika u polufinale. Svi se slažu kako nam za korak više, te možda i osvajanje europske krune nedostaje Eduardo.

Za cijelu vijesti kliknite ovdje, a sve novosti u vezi Eura možete pratiti na našem portalu euro2008.dnevnik.hr!