Nogomet
Nogomet

Englezi iskalili bijes na tamnoputim mladim igračima koji su promašili penale: Komentari su gnjusni

Engleska je bila blizu osvajanja Eura na svom Wembleyju, ali prilikom raspucavanja jedanaesteraca nije imala dovoljno snage, znanja, koncentracije, hrabrosti…

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Italija je osvojila Euro 2020. nakon što je na jedanaesterce bila bolja od Engleske. Poslije 120 minuta bilo je 1:1, a onda smo vidjeli pravi festival promašaja s bijele točke.

Azzurri su pogodili tri od svojih pet, a Englezi samo dva, pri čemu su promašili posljednja tri. Marcus Rashford pogodio je stativu, dok je Gianluigi Donnarumma obranio pokušaje Jadona Sancha i Bukaye Saka.

Ta činjenica što trojica tamnoputih igrača nisu uspjela realizirati jedanaesterac izazvala je rasističke komentare pojedinih Engleza koji se nisu mogli pomiriti s porazom.

Tragični engleski izbornik objasnio svoj potez s kraja utakmice: ''To je bila moja odluka''

Rashfordu, Sanchu i Saki na Instagramu su, odmah poslije završetka utakmice, ostavljali komentare s majmunskim emotikonima.

Bilo je tu i uvreda izrečenih riječima koje su u međuvremenu maknute, ali nedovoljno brzo da se ne bi izrodio veliki skandal.

Engleski nogometni savez (FA) oglasio se priopćenjem:

Englezi su kukavički kalkulirali i zato su opet izgubili: Dokaz su da penali nemaju veze sa srećom, hrabri i ofenzivni Talijani zasluženo slave

"Oštro osuđujemo sve oblike diskriminacije i zgroženi smo internetskim rasizmom usmjerenim na neke naše igrače. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da podržimo naše igrače, a istovremeno tražimo najstrože moguće kazne za sve odgovorne. Što se nas tiče, ne možemo biti jasniji – netko tko stoji iza ovakvog odvratnog ponašanja nije dobrodošao u praćenju naše reprezentacije."

U prijevodu, ako policija pronađe krivce, vrlo je izvjesno da će im FA barem na neko vrijeme, a možda i doživotno, zabraniti dolazak na utakmice engleske reprezentacije.

Mancini u suzama davao izjavu, Chiellini objasnio što je bio ključ ove drukčije Italije