Ostali sportovi
Ostali sportovi

Evo recepta kako danas 'slomiti' Srbiju: Drž'te ga!

Hrvatska i Srbija odigrat će još jednu važnu utakmicu u samoj završnici velikog natjecanja.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Danas u 17.45 Hrvatskoj će na putu do finala domaćinskog Europskog prvenstva stajati najljući rival – Srbija. Aktualnog svjetskog prvaka u polufinalu smo pobijedili prije tri godine u Melbourneu kada su Barakude otišle do zlata na SP-u. Nadamo se da će se isto ponoviti i danas.

No, Srbija je itekako težak protivnik, uz Mađarsku i Hrvatsku glavni kandidat za zlato. U četvrtfinalu su izbacili europskog prvaka Crnu Goru i tu su se dosta potrošili. Vidjet ćemo koliko je snage ostalo za Hrvatsku koja se odmarala četiri dana.

Proslavljeni hrvatski trener Emil Nikolić analizirao je protivnika i najavio neizvjesnu utakmicu. I on se nada kako će srpski vaterpolisti biti umorniji zbog teške utakmice s Crnogorcima.

'Vanja Udovičić je još jednom dokazao svoju kvalitetu. Sam je pobijedio Crnu Goru. U obrani je zatvorio sve rupe. U napadu pogađao. Nije dozvolio Crnoj Gori tijekom prve tri četvrtine, kad je ona za to imala priliku, da stekne dva pogotka prednosti. Ključ uspjeha naših u toj utakmici je zaustaviti Vanju Udovičića.'

Nikolić smatra kako imamo dužu klupu i sve to bi trebalo utjecati na konačni ishod. 'Srbi su čitavu utakmicu odigrali sa samo sedam, osam igrača. Dakle, visokim ritmom igre trebali bi u četvrtak 'slomiti' Srbiju.'

Kaže kako je ovo finale prije finala, jer tko pobijedi u ovoj utakmici otići će do zlata. Nadamo se da će uz pomoć pet tisuća navijača to biti Barakude.

Tekstalni prijenos od 17.45 pratite na našem portalu...

Više o