Nogomet
Nogomet

Kovač: Ne znam za koga bih navijao, Dinamo ili Red Bull

U srijedu će nogometaši austrijskog Red Bull Salzburga i zagrebačkog Dinama, u Salzburg Areni, odigrati prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka.Mnogo je poveznica između ova dva kluba, a definitivno najjača ona u liku Nike Kovača.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Prije par tjedana je dugogodišnji kapetan hrvatske reprezentacije odigrao u dresu Red Bull Salzburga oproštajnu utakmicu, a započeo je trenersku karijeru. U istom klubu i trenira drugu momčad RB Salzburga, koja se natječe u drugoj ligi.

Dinamo je tehnički jača momčad, no imam dojam da Red Bull Salzburg, u svojim mogućnostima, ima odgovor na to

>> Ususret 3. pretkolu: Jurčić krije sastav, debitira Glavina

>> Stevens: Jedno je Istra, drugo je Salzburg

U Salzburger Nachrichtenu su posvetili veliki prostor tom ogledu pretkola Lige prvaka, a za mišljenje su pitali Niku Kovača.

'Mogu reći da imam dva srca u ovom slučaju. Jedno sigurno kuca za Red Bull Salzburg, drugo definitivno za mog brata Roberta koji igra u Dinamu. On, istina, neće nastupiti u ovom ogledu, ali vezan sam za hrvatski nogomet, pa će mi biti jako teško ovom prilikom', rekao je Niko i nastavio:

'Dinamo je tehnički jača momčad, no imam dojam da Red Bull Salzburg, u svojim mogućnostima, ima odgovor na to. Ne znam, iskreno, kome bi dao prednost u tom meču. Čini mi se jako izjednačene te dvije momčadi.'

Niko Kovač se kratko osvrnuo i na trenera Dinama Krunoslava Jurčića, s kojim je igrao jedno vrijeme u reprezentaciji Hrvatske.

'Pamtim ga kao tihog čovjeka, no znam da prema svakom ima respekt i vjerojatno se tako ponaša i kao trener.'

Austrijski novinari su pokušali izvući iz Nike jesu li o tom ogledu pričali u čestim telefonskim razgovorima on i brat Robert.

'Ne, imamo druge teme. No, kada promislim, imam dojam da je jaka Dinamova prednost što igraju uzvrat na svom terenu, na svom vrućem terenu.'