Nogomet
Nogomet

Brazilac Amauri postao talijanski reprezentativac

Sjajni brazilski centarfor Amauri Carvalho de Oliveira trebao bi zaigrati za Italiju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, tvrdi talijanski 'Tuttosport'.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Izbornik Italije Marcelo Lippi želi stasitog 188 centimetara visokog napadača vidjeti među Azzurima. Amauri očito nema ništa protiv jer već duže vrijeme ističe kako će zaigrati za onu reprezentaciju koja ga prva pozove.

Iako je rođen u Brazilu u gradu Carapicuiba, već je deset godina u Italiji.  

28-godišnjeg Brazilca otkrio je Napoli na jednom juniorskom turniru na kojem je nastupao za brazilsku momčad Santa Catarina. Ove sezone je nastupio 12 puta za Juve i postigao 6 pogodaka. 

>> Brazilac Amauri igra za Italiju na Euru?

U Juventusu već trljaju ruke jer ako Amauri nastupi za Italiju neće morati na prekooceanska putovanja, a i oslobodit će se njegovo mjesto za stranca izvan EU.

Time bi već ove zime bila otvorena vrata Diegu u Juventusu, koji je već duže vrijeme želja 'Stare dame'. Broj izvaneuropskih nogometaša ograničen je u svakoj zemljim pa bi Diego uskočio na mjesto Amaurija koji više ne bi bio stranac.

Nakon Cammoranesija, koji je Argentinac podrijetlom, Talijani će očito napad poboljšati sa još jednim naturaliziranim južnoamerikancem.