Nogomet
Nogomet

Beckham ipak ostaje u Milanu

David Beckham ipak se 9. ožujka neće vratiti u Los Angeles. U talijanskom bi klubu trebao ostati do kraja sezone u Seriji A, tj. do polovice srpnja, te se tek onda vratiti u LA Galaxy, prenose svjetski mediji.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ugovor koji bi zadovoljio i Beckhama i Milan i Galaxy trebao bi biti finaliziran do kraja tjedna, piše LA Times.

Tim bi ugovorom Beckhamu u biti bila produljena posudba i iza prvotnog 9. ožujka te bi u Milanu ostao do 31. svibnja kada završava talijansko prvenstvo. Tada bi da se vrati u Galaxy morao pričekati do 15. srpnja kada se otvara 'tržnica' u MLS-u, što znači da će propustiti prvih 17 od 30 utakmica u američkoj sezoni. Prva utakmica koju bi nastupio za Galaxy bila bi 18. srpnja protiv New Yorka.

No, tu ne završava komplicirani scenarij. Beckham prema postojećem ugovoru s Galaxyjem ima pravo napustiti klub na kraju ove MLS sezone, točnije u studenom ako se klub eventualno uspije plasirati u doigravanje, odnosno finale. Tada će biti potpuno slobodan vratiti se u redove Rossonera, iako će vjerojatno morati čekati siječanj da se ponovno otvori 'tržnica'.

>> Beckham pristao na manju plaću u Milanu

>> Beckham: Nisam htio ostati u Milanu, ali sada želim

S financijske strane, najnoviji dogovor će navodno donijeti milijune i Galaxyju i MLS-u, iako točne brojke nisu objavljene. Galaxy je prvotno od Milana tražio više od 10 milijuna dolara za Beckhama, no vjeruje se kako je ovaj dogovor puno vrijedniji od toga. Milan pak nije želio dati više od 3 milijuna dolara jer su svjesni da ga u studenom mogu dobiti bez plaćanja odštete.

'Najgore' će u svemu tome u financijskom smislu proći Beckham koji će se morati odreći dobrog dijela novca od svog petogodišnjeg ugovora s galaxyjem, znajući da je svaka godina vrijedna 32.5 milijuna dolara. No, s obzirom da novca ima i više nego dovoljno, a na zalazu je karijere i te 'zadnje dane' želi provesti u nekom renomiranom klubu, i što je najvažnije - što bliže reprezentaciji, taj mu gubitak vjerojatno neće teško pasti.

Više o