Automoto
Automoto

VIDEO: Potop prekinuo VN Malezije!

Velika nagrada Malezije prekinuta je 24 kruga prije kraja zbog snažne kiše koja je stazu pretvorila u močvaru i učinila je nemogućom za vožnju. Pobjeda je pripala Jensonu Buttonu ispred Heidfelda i Glocka, no budući da nije odvezeno dvije trećine utrke svi osvajači bodova dobili su tek pola bodova koje su trebali osvojiti...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Utrka je prekinuta u trenutku dok je vodio Button ispred Glocka i Heidfelda, nakon čitavog niza preokreta uvjetovanih promjenjivim uvjetima na stazi. Naime, sredinom utrke počela je padati lagana kiša, koja se kasnije pretvorila u jaki pljusak i staza je pretvorena u močvaru.

Najbolje su startali Rosberg i Trulli, no nakon prvog ulaska u boks Button se prebio ispred njih, da bi tijekom kišnog razdoblja u prvi plan izbio i Timo Glock, a u kocki ulazaka i izlazaka u boks dobro je prošao i Nick Heidfeld, koji je na kraju osvojio drugo mjesto, ispred Glocka, Trullija, Barrichella, Rosberga, Hamiltona i Webbera.

Utrka je bila sjajna kao i prethodna u Melbourneu. Vidjeli smo čitav niz pretjecanja, a najbolji dojam na stazi ostavili su vozači Red Bulla Mark Webber i Sebastian Vettel, koji su se uporno probijali kroz poredak, no na kraju zajedno osvojili tek pola boda.

Ferrari je doživio novu katastrofu. Raikkonen se kockao s kišnim gumama po suhoj stazi i završio zadnji, dok se Massa sa 16. mjesta na startu probio tek do devetog mjesta. Lewis Hamilton hrabro se borio u nekonkurentnom bolidu i zauzeo dobro sedmo mjesto, dok je Fernando Alonso izvrsno startao no kasnije izletio i potpuno potonuo.

Po kiši se pokazalo da su bolidi s ugrađenim KERS-om nestabilni na zavojima i potpuno nekonkurentni onima koji ga nemaju.

Budući da nije odvezeno dvije trećine utrke, osvajači bodova dobili su tek pola od bodova koje su trebali osvojiti.

>> Rezultati VN Malezije

U ukupnom poretku sada Button s 15 bodova ima 5 više od timskog kolege Barrichela i 6.5 više od Jarna Trullija