Automoto
Automoto

Sljedeće sezone u Formuli 1 dvije vozačice?

Nove F1 momčadi USF1 i Campos spremne su mjesto za volanom prepustiti 'ljepšem spolu'. Danica Patrick i Natascha Gachnang imaju solidne šanse već u bližoj budućnosti nastupiti u Formuli 1.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U Formuli 1 mogli bismo sljedeće sezone gledati i žene za volanom. Nije tajna da nova američka momčad USF1 razmišlja o angažmanu 26-godišnje Danice Patrick, dok Campos želi Nataschu Gachnang, sestričnu F1 vozača Sebastiana Buemija.

>> VIDEO: Lijepu Danicu nemilosrdno zabio u zid!

26-godišnja Danica Patrick prošle je sezone završila šesta u ukupnom poretku Indycara, a jednu je utrku i pobijedila, kao prva žena u povijesti natjecanja. Također je završila na podiju prestižne utrke Indy 500.

'Ona je sjajna i dobiva puno publiciteta. Za početak ćemo ju testirati pa ćemo vidjeti što dalje,' izjavio je tehnički direktor USF1 Ken Anderson.

Što se tiče Camposa, favorit za mjesto za volanom je veteran Pedro de la Rosa, a tu su još i njegovi sunarodnjaci Marc Gené, Javier Villa i Roldán Rodríguez u borbi za preostalu poziciju. No, u igri je i Švicarka Natacha Gachnang, koja bi trebala postati test vozač Camposa, prenose švicarski mediji, a hoće li možda i sjesti za volan njihovog bolida u pravoj utrci, ostaje nam za vidjeti.

Natascha trenutno nastupa za momčad MotorSport Vision u seriji F2. Ako uđe u Formulu 1, ona i Buemi bili bi prvi bratić i sestrična u povijesti natjecanja koji zajedno nastupaju.