Automoto
Automoto

Maldonado: Dolazak u Lotus je fantastična prilika za mene

Venezuelanski pilot Pastor Maldonado postigao dogovor za narednu godinu s F1 momčadi Lotusa, u kojoj će se pridružiti Francuzu Romainu Grosjeanu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Maldonado će u britanskoj momčadi zamijeniti finskog vozača Kimija Räikkönena, svjetskog prvaka iz 2007. godine, koji se vraća u svoju staru momčad Ferrari. Vozač iz Venezuele je protekle tri sezone proveo u Williamsu, koji je ranije ovog mjeseca potpisao Brazilca Felipea Massu, dosadašnjeg vozača Ferrarija.

Maldonado je dosada startao u 58 utrka Svjetskog prvenstva Formule 1, u kojima je sakupio 47 bodova. Najbolji je rezultat napravio na Velikoj nagradi Španjolske 2012. godine, kada je iznenađujuće slavio i postao prvi Venezuelanac pobjednik u utrci SP Formule 1.

"Mogućnost da se pridružim Lotusu za mene je bila fantastična prilika. Nije tajna da sam želio promjenu koja će mi pomoći u napretku u karijeri. Lotus mi je ponudio najbolju priliku kako bih bio konkurentan u idućoj sezoni. Propisi i bolidi će se značajno promijeniti, tako da je ovo vrlo dobro vrijeme za mene za novi početak. Ne mogu dočekati natjecanja u Lotusovom bolidu", rekao je Maldonado.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.