Automoto
Automoto

Barrichello ljut zbog favoriziranja Buttona

Nakon Velike nagrade Španjolske, u kojoj mu je timski kolega Jenson Button preoteo pobjedu, Rubens Barrichello nezadovoljan je svojom ekipom koja je Britancu u ključnom trenutku promijenila taktiku i tako mu poklonila pobjedu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Jenson Button nedvojbeno se pokazao kao prvo ime na početku sezone za Brawn GP. Četiri pobjede u pet utrka govore dovoljno, no na Velikoj nagradi Španjolske Barrichello je bio taj koji je poveo na startu, imao više litara u bolidu i jurio ka pobjedi. Međutim, tada se u cijelu priču umiješao Ross Brawn, koji je Buttonu promijenio taktiku s tri na dva ulaska u boks i tako mu donio pobjedu.

Barrichello je naravno bijesan. Ova ga je zgoda podsjetila na dane u Ferrariju, dok je vozio zajedno s Michaelom Schumacherom. Izjavio je da namjerava otići iz momčadi ako 'osjeti timske odredbe u ekipi', prenosi portal Planet F1.

'Iskusan sam i nemam namjere slušati nikakve timske odredbe. To sam sad rekao i neka svi znaju,' kipio je Rubinho nakon utrke.

Šef momčadi Ross Brawn pak demantira favoriziranje vodećeg čovjeka prvenstva Jenson Button.

'Vidjeli ste u prvom zavoju da nije bilo timskih odredbi, kada je Rubens prešao Jensona. Volio bih vidjeti Rubensa kako pobjeđuje, to bi bilo sjajno za njegove mehaničare, ali u našoj momčadi nema prioriteta,' tvrdi Brawn, koji također smatra da je pobjedu Barrichellu odnio loši treći set guma, na kojem je previše vremena izgubio.

'Svi smo tu da pobjeđujemo. Ovaj put je pobjeda pripala meni, a u Monacu možda pripadne njemu. Tako to ide,' zaključio je raspravu Jenson Button.