Nogomet
Nogomet

Abramovič na Chelsea svake minute potroši 240 funti

Vlasnik Chelseaja, ruski tajkun Roman Abramovič, dnevno na svoj voljeni Chelsea izdvoji više od 350.000 funti, a otkako je 2003. preuzeo klub u njega je uložio 710 milijuna funti svojeg novca.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

240 funti možda ne zvuči puno, ali kada toliko novaca morate dati svakih 60 sekundi, onda se definitivno nabere. A unatoč velikim ulaganjima Abramoviču klub sa Stamford Bridgea i dalje ne donosi zaradu. Dapače, prošli su tjedan izašli u javnost s podatkom da je prošla sezona završena s gubitkom od 65.7 milijuna funti čime se ukupni gubitak kluba popeo na 213.1 milijuna.

Veći dio ulaganja otišao je na kupovinu novih igrača - Didier Drogba (24 milijuna funti), Ricardo Carvallo (20 milijuna), Andrij Ševčenko (35 milijuna) i mnogi drugi. No, treba znati i kako su ti iznosi tek plaćene odštete klubovima iz kojih su ti igrači stigli, tj. da u njih nisu uračunate plaće igrača koje se većinom kreću iznad 100.000 funti tjedno. 

>> Chelsea u gubicima 213 milijuna funti 

>> Abramovičeva dilema - prodati jahtu ili Chelsea?

Osim toga, Abramovič je više od 23 milijuna funti morao isplatiti kao odštetu bivšim manadžerima Joseu Mourinhu koji je otpušten u rujnu 2007. i Avramu Grantu koji je otpušten u svibnju 2008. A sada će i Felipeu Scolariju morati isplatiti oko 7,5 milijuna funti 'kompenzacije'. Nema šta, skupa je ta 'igračka'...