Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kovača skoro pogodili bakljom

VIDEO: Huligani opet osramotili većinu navijača i cijelu Hrvatsku!

Hrvatski su navijači u velikom broju pohodili utakmicu Italija – Hrvatska, a za novu veliku sramotu pobrinuli su se huligani.

Oko sedam tisuća navijača bodrilo je Hrvatsku protiv Italije na mitskom San Siru. Bilo je to jedno od masovnijih gostovanja hrvatskih navijača posljednjih godina, a to je ujedno bio i alarm za organizatore. Tijekom dana je u gradu sve bilo u redu, bez većih incidenata, ali onda su se za lošu sliku o hrvatskim navijačima opet pobrinuli oni koji su u Milano stigli pred samu utakmicu s jasnim ciljem - prekid utakmice!

VIDEO Huligani koji su izazvali prekid nastavili s neredima i izvan stadiona

Svjetski mediji častili Hrvate: 'Zločin u Milanu', 'Pirotehničko luđaštvo'

Kovač presretan igrom i razočaran huliganima: Sram me je i stid!

VIDEO Željko Vela s hrvatskim navijačima u Milanu: Stiglo puno Hrvata bez karata

Ostalo je još Hrvata ispred stadiona, a oni koji su ušli bili su raspjevani. Hrvatska reprezentacija imala je sjajnu podršku i to ne samo iz krcatog sektora s hrvatskim navijačima jer naših je bilo posvuda na stadionu.

Posebno je upečatljivo bilo nakon 50. minute kada se pjesma 'Bježite ljudi, bježite iz grada' dugo vremena orila San Sirom.

Velika sramota i umalo gubitak utakmice za zelenim stolom

I kako to uvijek biva, dio navijača opet se ponašao sramotno i divljački. I Talijani su palili baklje, ali naši su zasuli teren nakon pogotka Perišića zbog čega je susret bio i nakratko prekinut.

Onda se dogodio veliki incident u 74. minuti. Nova sramota o kojoj će brujati nogometna Europa danima. Huligani su htjeli namjerno prekinuti susret kako b HNS bio teško kažnjen i to su uspjeli. Baklje su letjele na teren bez prestanka i Kuipers je prekinuo susret na 15-ak minuta.

Srećom, utakmica je nastavljena nakon što je policija pendrecima otjerala dio tribine od kuda su u teren letjele baklje. Nevjerojatno je i da je sam izbornik Niko Kovač umalo pogođen bakljom kada je htio smiriti situaciju.

Kakva će biti kazna UEFA-e za nerede u Milanu?

Ukupno glasova:

Grmjela je poznata parola protiv HNS-a, kao i za 'Za dom spremni'. Osim baklji UEFA-in delegat će sigurno zapisati i veliku zastavu s 'U', a svi znamo kako je krovna nogometna organizacija oštra zbog ikonografije povezane s nacističkim i fašističkim režimima.

Tako su huligani još jednom stavili sebe ispred nogometa i reprezentacije. Osramotili su cijelu Hrvatsku, baš kao i srpski im kolege prije četiri godine u Genovi. Nikakvo nezadovoljstvo čelnim ljudima hrvatskog nogometa ne može opravdati nasilničko ponašanje i rušenje ugleda cijele nacije.

Dio krivice sigurno snosi i sam organizator koji je dopustio da na stadion uđe toliki broj pirotehničkih sredstava. Uoči utakmice su čak i kružile priče o mogućem prekidu. UEFA će biti nemilosrdna, a umjesto o sjajnim nogometašima Hrvate će opet pamtiti po divljacima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider