Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UEFA neće imati milosti

Svjetski mediji častili Hrvate: 'Zločin u Milanu', 'Pirotehničko luđaštvo'

Svjetski mediji ponovno 'hvale' hrvatske navijače, odnosno malu skupinu huligana koja blati hrvatsko ime i sve što dolazi s njime...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Noćas su ti isti huligani pred kraj kvalifikacijske utakmice s Italijom za odlazak na Europsko prvenstvo 2016. godine doveli do prekida utakmice paljenjem, a potom i bacanjem baklji na travnjak San Sira.

Sudac Bjorn Kuipers je na 15-ak minuta prekinuo utakmicu i poslao igrače u svlačionicu, a čak se razmišljalo i o potpunom prekidu susreta. No, nakon što se ispraznila ta tribina s problematičnim 'navijačima' utakmica je nastavljena, te je završila rezultatom koji je stajao na semaforu još od 15. minute (1-1).

Njemački i engleski mediji bili su najoštriji u kritiziranju hrvatskih navijača, koje su svrstali u isti koš s tom šaćicom huligana zbog kojih će Hrvatski nogometni savez, ali i sama reprezentacija, zasigurno biti drakonski kažnjeni.

"Pirotehničko luđaštvo. Nakon nereda u utakmici Srbije i Albanije kvalifikacije za Europsko prvenstvo dobile su novi skandal. Utakmica Italije i Hrvatske zasjenjena je divljanjem gostujućih navijača koji su prekinuli susret na 15-ak minuta bacanjem baklji na travnjak", prenosi njemački Sport1.

"Zločin u Milanu: Policija je morala reagirati dok su vatrogasci gasili baklje kojima su navijači Hrvatske izazvali kaos u utakmici protiv Italije", piše britanski Daily Mail".

Sports Yahoo prenosi da je utakmica očekivano bila prekinuta, jer se takvo što i očekivalo od hrvatskih navijača, za koje se uglavnom koriste 'epiteti' poput: luđaci, huligani, zločinci...

Srpski portal B92 prenosi da su Hrvati napravili novi fašistički eksces (slovo U, te povici "Za dom spremni" i "Ajmo ustaše"), zbog kojeg bi trebali biti žestoko kažnjeni od UEFA-e koja ima nultu stopu tolerancije prema političkim, a posebno fašističkim porukama. Srbi su zbog sličnog skandala u Genoi 2010. godine kažnjeni porazom za zelenim stolom 0-3 i utakmicom bez navijača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider