Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Marokanci idu kući

Portugal na mišiće stigao do prve pobjede, Ronaldo juri prema Zlatnoj kopački

Na stadionu Lužnjiki jedan pogodak je bio dovoljan aktualnim europskim prvacima za sva tri boda.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Portugal je u drugom kolu skupine B pobijedio Maroko s 1:0 i poslao ga kući sa Svjetskog prvenstva.

Strijelac jedinog gola bio je Cristiano Ronaldo već u 4. minuti susreta.

Dok su Bernardo Silva i Joao Moutinho kombinirali nakon udarca iz kuta, Ronaldo je uspio izmaknuti pozornosti Da Coste te neometan s pet metara proslijediti loptu iza leđa nemoćnog El Kajouia.

Bio je ovo već četvrti pogodak portugalskog kapetana na ovom SP, nakon što je u prvom nastupu postigao tri gola u 3:3 remiju protiv Španjolske.

Također, Ronaldo je ovime postao samostalni europski rekorder po broju postignutih pogodaka za reprezentaciju, ovo mu je bio 85. gol u dresu Portugala čime se odvojio od legendarnog Mađara Ferenca Puskasa koji je 84 puta bio strijelac u dresu Mađarske.

Do kraja utakmice Maroko je bio osjetno bolji suparnik, no nije uspio iskoristiti niti jednu od brojnih prilika za poravnanje te je i u svom drugom nastupu u Rusiji pretrpio minimalni poraz i tako postao prva reprezentacija koja je ostala bez teoretskih izgleda za prolazak u osminu finala.

Nakon dva nastupa Portugal je vodeći u skupini B s četiri boda, slijede Iran s tri i Španjolska s jednim bodom i utakmicom manje, dok je Maroko na dnu bez bodova.

U drugom susretu 2. kola ove skupine od 20:00 će u Kazanju igrati Iran i Španjolska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider