Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Mora dobiti kaznu"

EHF pokrenuo disciplinski postupak protiv Červara zbog nesportskog poteza!

Europska rukometna federacija neće tek tako progledati kroz prste hrvatskom izborniku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Protiv Line Červara je Europska rukometna federacija (EHF) pokrenula disciplinski postupak zbog poteza koji je napravio u završnici utakmice Hrvatska – Bjelorusija.

Radi se o situaciji iz posljednje minute utakmice kada je Hrvatska imala vodstvo 24:23, a Bjelorusija napad za izjednačenje. U jednom je trenutku Červar prešao crtu, ušao u teren i rukom uhvatio bjeloruskog desnog vanjskog Artura Karvackija.

Sve skupa trajalo je manje od dvije sekunde, ali dovoljno da izbije skandal.

Postupak već pokrenut, Danci navijaju da ga izbace s Eura

Danska televizija TV 2 kontaktirala je, nakon mišljenja tamošnjih rukometnih stručnjaka, EHF s pitanjem što misle napraviti u vezi s Červarovim potezom.

Dobili su odgovor kako je protiv hrvatskog izbornika pokrenut disciplinski postupak.

Na press-konferenciji poslije utakmice Červar se branio kako nije bilo nikakve namjere te da se sve dogodilo u žaru borbe, ali snimka ga demantira.

"Jasno je da za ovakvo nešto se mora dobiti kazna. Videotehnologiju koriste u svim situacijama, pa ne vjerujem da je moguće da im ovo promakne. To je skandal", ističu Skandinavci.

Urednik rukometa na TV 2 Dan Philipsen izrazio je nadu da će EHF izbaciti Červara s turnira.

"To je samo moja nada, ali znam da se to neće dogoditi jer nema dovoljno muškaraca u EHF-u da izbace čovjeka koji je trener domaće reprezentacije."

Pratit ćemo razvoj situacije i vidjeti kakav će biti pravorijek iz Beča, gdje je sjedište Europske rukometne federacije.

Vujović se izvukao bez kazne

U međuvremenu, valja podsjetiti da se u kontekst suspenzije na ovom Europskom prvenstvu dovodio i slovenski izbornik Veselin Vujović nakon izjave kako ovaj sport vode debili. Rekao je to nakon kontroverznog završetka utakmice Slovenija – Njemačka, poslije kojeg su Slovenci čak i prijetili da će napustiti Europsko prvenstvo.

Situacija se smirila i nije narušena regularnost natjecanja, a Vujović se izvukao bez sankcija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider