Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novo natjecanje

Ždrijeb Lige nacija: Hrvatskoj superatraktivna skupina s Engleskom i Španjolskom!

Ždrijeb UEFA-ine Lige nacija u Lausanni htio je da Hrvatska zaigra u skupini A4 zajedno s Engleskom i Španjolskom!

Skupina A4 s Engleskom i Španjolskom

U Lausanni je održan ždrijeb premijernog izdanja Lige nacija, novog UEFA-ina natjecanja koje će zamijeniti prijateljske utakmice, ali imat će i natjecateljski karakter. Hrvatska je izvučena u skupinu A4, zajedno s Engleskom i Španjolskom!

Osim što će se boriti za bogate novčane nagrade, iznosi još nisu poznati, kroz Ligu nacija četiri reprezentacije plasirat će se i na Euro 2020.

 

Protiv Engleske i Španjolske imamo negativan omjer

Ždrijeb je htio da Hrvatska bude u jednoj od dvije "skupine smrti", zajedno s Engleskom i Španjolskom.

Raspored utakmica:

11. rujna: Španjolska - Hrvatska

12. listopada: Hrvatska - Engleska

15. studenog: Hrvatska - Španjolska

18. studenog: Engleska - Hrvatska

Protiv Engleske smo dosad igrali osam utakmica te smo upisali četiri poraza, remi i dvije pobjede. Sa Španjolcima imamo šest službenih utakmica, od toga tri poraza, remi i dvije pobjede.

Posljednji susret sa Španjolskom Hrvatska je imala na Europskom prvenstvu 2016. godine, kada je pod vodstvom Ante Čačića slavila s 2:1. Protiv Engleske smo posljednji put igrali prije devet odnosno deset godina u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i tada su Englezi pobijedili u obje utakmice s ukupnom gol-razlikom 9:2.

Skupina A1 također je vrlo atraktivna

Spomenuli smo da se Hrvatska nalazi u jednoj od dvije "skupine smrti". Druga je skupina A1, u kojoj će se za prvo mjesto boriti Nizozemska, Francuska i Njemačka.

Francuska i Njemačka među glavnim su favoritima za svjetski naslov predstojećeg ljeta, dok je Nizozemska u procesu rekonstrukcije nakon još jednog neuspjeha u kvalifikacijama.

U skupini A2 gledat ćemo vrlo zanimljive dvoboje, u kojima bi ipak Belgija trebala izaći kao ukupni pobjednik. Island i Švicarska ipak slove kao nijansu slabije reprezentacije.

Skupinu A3 sačinjavat će Poljska, Italija i Portugal. I to će biti super zanimljiva skupina, u kojoj ipak prednost ide aktualnom europskom prvaku - Portugalu.

Već u rujnu kreće "ludilo"

Prvo izdanje UEFA-ine Lige nacija igrat će se od rujna 2018. godine do lipnja 2019. godine. Utakmice u skupini igrat će se u rujnu, listopadu i studenom, dok će se Final Four Lige A igrati u lipnju po principu polufinale --> finale.

Svaka reprezentacija u Ligama A, B i C odigrat će po četiri utakmice u šest kola natjecanja u jesen 2018. U Ligi D, s obzirom na to da su tamo po četiri reprezentacije u skupini, svaka momčad odigrat će po šest utakmica. Play-off utakmice u kojima ćemo dobiti četiri dodatna sudionika Europskog prvenstva 2020. odigrat će se u ožujku 2020.

U svakoj ligi (A-D) pobjednici skupina izborit će promociju u viši rang natjecanja, dok će četiri najlošije reprezentacije u ligama ispasti u niži rang. Četiri pobjednika skupine u Ligi A igrat će završnicu odnosno Final Four, a pobjednik će izboriti plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine.

Ždrijeb Lige nacija

Liga A

Skupina A1: Nizozemska, Francuska, Njemačka

Skupina A2: Island, Švicarska, Belgija

Skupina A3: Poljska, Italija, Portugal

Skupina A4: Hrvatska, Engleska, Španjolska

Liga B

Skupina B1: Češka, Ukrajina, Slovačka

Skupina B2: Turska, Švedska, Rusija

Skupina B3: Sjeverna Irska, BiH, Austrija

Skupina B4: Danska, Irska, Wales

Liga C

Skupina C1: Izrael, Albanija, Škotska

Skupina C2: Estonija, Finska, Grčka, Mađarska

Skupina C3: Cipar, Bugarska, Norveška, Slovenija

Skupina C4: Litva, Crna Gora, Srbija, Rumunjska

Liga D

Skupina D1: Andora, Kazahstan, Latvija, Gruzija

Skupina D2: San Marino, Moldavija, Luksemburg, Bjelorusija

Skupina D3: Kosovo, Malta, Farski otoci, Azerbajdžan

Skupina D4: Gibraltar, Lihtenštajn, Armenija, Makedonija

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider