Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
u teškoj su situaciji

Srpski sudac donio pobjedu Francuzima, Nijemci ne mogu vjerovati što je dosudio

Svjetski prvaci odnijeli su pobjedu zahvaljujući pogrešci suca Milorada Mažića, tvrde Nijemci.

Matuidi stao na nogu Hummelsu (Screenshot)

Svjetski prvaci Francuzi izborili su Final Four elitne skupine Lige nacija, a prvo su mjesto u najjačoj skupini s Njemačkom i Nizozemskom potvrdili slavljem na svom terenu protiv Nijemaca 2:1.

Njemačka je pak u prilično nezavidnoj situaciji jer Nizozemska ima dva boda više, ali i utakmicu manje - sraz s nezainteresiranim Francuzima na svom terenu.

Do pobjede je Francuze doveo sjajni Antoine Griezmann. Prvo je u 62. minuti izjednačio odličnim udarcem glavom, a u 80. je realizirao penal koji je domaćinu, tvrde Nijemci, poklonio srpski sudac Milorad Mažić.

Matuidi je u jednoj akciji stao na nogu Hummelsu i pao, a Mažić je pokazao na bijelu točku. Nisu pomogli ni burni protesti Nijemaca koji su napokon odigrali vrlo dobru utakmicu, no na kraju su kažnjeni šestim porazom u kalendarskoj godini, što je rekord u njihovoj povijesti.

Zbog bolje igre i nesreće s penalom njemački mediji vjerojatno nisu razapeli Joachima Löwa.

''To nije bio penal. Mats nije dirao Matuidija, nego je ovaj stao na njegovu nogu'', žalio se ARD-u njemački izbornik nakon utakmice.

''Bili smo ravnopravni sa svjetskim prvacima, ali trebali smo zabiti drugi pogodak u prvom dijelu utakmice. Nažalost, nismo nagrađeni za dobru utakmicu. Trebali smo biti pametniji i zabiti taj drugi gol'', žalio se Löw.

Nijemci su u prvom dijelu utakmice iznenadili domaćina, ali to nisu na kraju kapitalizirali.

''Nakon Nizozemske bilo je jasno da nešto moramo mijenjati. Ako želiš dugo biti uspješan, moraš kombinirati starije i mlađe igrače. Ovi stariji nisu zaboravili igrati nogomet'', objašnjavao je njemački izbornik.

U studenom će Njemačka na domaćem terenu protiv Nizozemske pokušati izbjeći ne samo zadnje mjesto u skupini nego i mogući poraz koji bi joj donio jedno od posljednja dva trećeplasirana mjesta koja u Ligi nacija, što znači gubitak statusa nositelja u ždrijebu za Euro.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider