Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
još nije potpisao s Barcom

Samo im je to trebalo: City je spreman platiti odštetnu klauzulu za Messija?!

Pomalo bombastična vijest stiže iz Francuske, a prenose je katalonski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuski Canal+ objavio je zbilja senzacionalnu vijest koju prenose katalonski sportski listovi Mundo Deportivo i Sport, a oni glasi: Manchester City je spreman platiti 300 milijuna eura koliko po tekućem ugovoru iznosi odštetna klauzula za Lea Messija!

Nema previše informacija koje bi podržale ovakvu objavu francuskog TV kanala, ali s obzirom na transfer Neymara, u kojem je PSG platio 222 milijuna eura tešku klauzulu za Brazilca, više se ništa ne čini nemogućim.

Naravno, Lionel Messi odlučuje hoće li napustiti Barcu, ovo je tek naznaka kako su Manchester City i Pep Guardiola spremni ga službeno pozvati na Etihad. Isti izvor poziva se na izjavu predsjednika kluba iz Manchestera, Khaldoona Al Mubaraka koji je nedavno izjavio kako će City do kraja prijelaznog roka napraviti najveći transfer u povijesti.

Također, navodi se i činjenica kako Messi još uvijek nije stavio potpis na početkom srpnja dogovoreni novi ugovor. Baš kao što to nije učinio ni Andres Iniesta. Nakon loše odrađenog prijelaznog roka i nagovještaja moguće duže dominacije Reala, neki misle kako se Messi počeo premišljati.

U novom ugovoru odštetna klauzula navodno bi trebala iznositi 400 milijuna eura, ali ni to nije cifra koja bi ohladila bogate arapske biznismene iz UAE-a.

Čini se kako su PSG i Manchester City postali klubovi koji u nogometu simboliziraju utrku malih arapskih država bogatih naftom, Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Radi se o regionalnim suparnicima koji se trenutno nalaze u zategnutoj političkoj situaciji, a vidjet ćemo hoće li u ovu ''utrku u naoružanju'' uspjeti ugurati i lea Messija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider