Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kriza u Bayernu

Kovač odgovarao na škakljiva pitanja: "Ne možete se braniti od glasina"

Trener Bayerna Niko Kovač održao je press-konferenciju uoči nastavka Budneslige…

Niko Kovač (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Niko Kovač pod velikim je pritiskom uoči nastavka Bundeslige i gostovanja Bayerna u Wolfsburgu. Bayern četiri utakmice zaredom ne zna za pobjedu, a to je dovoljan razlog za uzbunu na Allianz Areni.
Hrvatski stručnjak održao je press-konferenciju koja je izazvala veliko zanimanje njemačkih medija koji su dupke napunili konferencijsku dvoranu.

„Svi igrači koji su u Bayernu tu su s razlogom. Oni imaju kvalitetu. Analiziramo jesu li previše umorni i mentalno istrošeni. Nadam se da ćemo pronaći sastav koji će nam sutra donijeti tri boda“, odgovorio je Kovač na pitanje što se događa s igračima Bayerna koji u posljednje vrijeme nižu poraze na svim frontama, bilo u dresu Bayerna ili s reprezentacijama u kojima nastupaju.

Da je u Bayernu kritična situacija, govori i to što će nakon Kovača pred novinare izaći šefovi Bayerna - glavni direktor Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik Uli Hoeness i sportski direktor Hasan Salihamidžić. Tercet se rijetko okuplja pred novinarima, posljednji su put zajedno bili na oproštaju Yuppa Heyneckesa.

Iako mu šefovi još uvijek daju deklarativno podršku, makar su im neke izjave kontradiktorne, jasno je da Kovač živi opasno. Bayern se mora ekspresno vratiti pobjedama.
„Puno razgovaramo s igračima, slušamo što nam imaju reći, njihove probleme i razmišljanja. Pokušavamo iznaći rješenje“, kaže Kovač i dodaje:

„Rezultat je jedno, nije dobar, ali mi vidimo i pozitivne strane koje želimo potencirati i automatizirati kako bi postali uspješniji u razdoblju koje dolazi. Naravno, počevši od ovog vikenda“, kaže Kovač.

„Ako damo sve od sebe, ako budemo jedinstveni, siguran sam da ćemo napredovati i u rezultatskom smislu. Ne treba sad sve mijenjati. Mislim da nismo igrali tako loše, u posljednje četiri utakmice stvorili smo jednako šansi kao i u prvih šest utakmica. Nedostajalo nam je i malo sreće za bolji rezultat.“

Na pitanje o čestim rotacijama Kovač odgovara:
„Pokušavamo izvući najbolje što možemo. Moramo ostaviti igrače svježima, prije svega u mentalnom smislu. To je funkcioniralo na početku sezone, kasnije su došli problemi. Pokušavamo se vratiti na pobjednički kolosijek. Vidite da svi u Europi rotiraju. Sezona je dugačka, mora se rasporediti snaga.“

Kakva je situacija s Jamesom Rodriguezom?
„James je imao prekooceanski let, malo je umoran, ali mislim da se može nositi s time.“

Kovač se vratio objašnjavanju kako su nastali problemi.
„U nogometu ne možete sve predvidjeti i kontrolirati. Ne može se sve objasniti. Postoji vrijeme kada vam sve ide od ruke, a dođe i vrijeme kada vam lopta neće u gol. Te negativne faze moramo minimalizirati, moraju biti što kraće. Naravno, moramo popraviti realizaciju, moramo zabijati šanse koje stvorimo.“

Njemački mediji u posljednje vrijeme puno spekuliraju o sukobima unutar svlačionice Bayerna.
„Ne možete se braniti od glasina i neistina. U početku je sve bilo sjajno, odjednom ništa ne valja. Moramo sabiti redove, ne možemo reći da ništa ne valja i sve mijenjati. To je lutanje, a to nećete vidjeti od mene. Nije sve tako crno kako mnogi govore, a prije nije bilos sve ružičasto.“

Kovač kaže da nema ništa protiv dodatnog rada igrača, ali da mora biti upoznat s time.
„U suprotnom to može biti kontraproduktivno. Individualni rad mora biti uklopljen u rad grupe. Moramo sve znati.“

„Ako budemo dobro radili, uspjeh neće pobjeći. Pokušat ću još više raditi na nekim detaljima. Puno radimo, možda je to razlog što se ne stignem obrijati“, našalio se hrvatski trener.

„Naporan rad u mojoj je prirodi i neću su promijeniti.“

Njemački mediji pucaju po Kovaču iz svega raspoloživog oružja.
„Stvarno ne čitam što se piše, tako mi je najbolje. Pretpostavljam da je dobro“, zeza se Kovač i vraća se na najveći problem Bayerna.

„Muči nas realizacija. U polju smo dobri, u kontrapresingu smo sjajni, dobri smo i u stvaranju šansu, ali ne ide nas gol. To moramo popraviti, nedostaje nam i malo sreće, možda bi i suparnički vratari mogli biti u nešto slabijoj formi. Dosad su svi bili sjajni.“

Bayernovi igrači izgubili su na samopouzdanju.
„Kad se gubi, samopouzdanje pada. To je normalno. Pobjede vraćaju samopouzdanje. Moramo biti mentalno čvršći, samouvjereniji, to je jedini put. Zadnjih dana dobro smo trenirali, dobro se osjećamo.“

Nakon Kovača pred novinara izlaze Bayernovi šefovi.

„Mislim da će biti vrlo zanimljivo, svi smo se iznenadili kada su najavili obraćanje. Razne su interpretacije, vidjet ćemo što će reći“, zagonetno je sa smiješkom na licu zaključio Kovač.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider