Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Havarija ide Čačiću na dušu: Glave u pijesku i akrobacije u sastavu

Hrvatska je teško poražena u Estoniji, a poraz dobrim dijelom ide na dušu izbornika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rezervna postava nije opravdala očekivanja. „Vatreni B“ odigrali su katastrofalnu partiju. Formacija s trojicom stopera u posljednjoj liniji nije se pokazala uspješnom. Hrvatska obrana izgledala je smušeno kroz čitavu utakmicu, a borbeni Estonci su to kaznili već u prvoj minuti.

Ni prema naprijed nije izgledalo puno bolje, bilo je nekoliko dobrih akcija, ali uglavnom su završavale bez kvalitetne završnice. Hrvatski ofenzivni igrači vidljivo su solirali, lopta se prečesto „carinila“, kasnilo se u predaju, većim dijelom utakmice igralo se sporo i stoga ne čudi što su prosječni Estonci uglavnom stizali zatvarati prilaze svojim vratima.

Još i Pjaca ozlijeđen

Činjenica jest da je ova hrvatska postava sada igrala i tko zna kad sljedeći put, da su u Hrvatskoj nedostajale ponajveće zvijezde, ali imena koja su istrčala na travnjak i dalje su puno zvučnija nego estonska i bilo je logično očekivati da će se to jasno vidjeti na travnjaku, te da će se u konačnici odraziti i na rezultat.

Osim jalove dominacije u smislu posjeda lopte, malo toga smo vidjeli od hrvatskih nogometaša, čak i onih koji igraju u ponajvećim svjetskim klubovima. Da stvar bude gore, na kraju se još i Marko Pjaca ozlijedio, morao je izaći s travnjaka. U ovom trenutku ne zna se koliko je ozljeda teška, ali s obzirom na bolnu grimasu, ne sluti baš na dobro.

Čačiću na dušu

Prijateljske utakmice služe da se isprobaju igrači koji su do sada manje igrali i neka drugačija taktička rješenja. Čačićev pokus definitivno nije uspio. Izbornikov krimen je taj, po našem mišljenju, što je na terenu bilo previše igrača koji nisu baš u nekoj velikoj formi u svojim klubovima, dok neki koji su u prilično dobroj ili čak velikoj formi, tu prije svih mislimo na Pašalića i Andrijaševića, nisu pozvani u sastav, čak niti kada je oslobodio obveza petoricu prvotimaca, a trojica su mu se još ozlijedila. Iako nije bio na popisu prvih rezervi, poziv je ipak dobio Ante Ćorić, a trojka na pretpozivnoj listi ostala je opet u čekaonici.

Dvostruki standardi i glave u pijesku

Zašto, kako i zbog čega? Doista neshvatljivo izbornikovo poigravanje s časnom pozicijom i hrvatskom javnošću. Kako god okrenuli njegove odluke često nemaju nikakve logike. 

Nismo generali poslije bitke, i prije utakmice s Ukrajinom pisali smo o nelogičnostima u popisu kandidata, a što tek reći o popisu za utakmicu s Estonijom. Kad je došao na mjesto izbornika, Čačić je sam rekao da neće zvati „imena“, nego igrače koji su u najboljoj formi. Čačićeve dvostruke standarde pokrivaju dosadašnji rezultati u kvalifikacijama, ali mislimo da ne treba zabijati glavu u pijesak, mora se propitkivati i ukazivati na izbornikove nelogičnosti, koliko god se on ljutio.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider