Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
čaćićev ''ferrari 2''

Hrvatska i u ovom sastavu izgleda zastrašujuće: Domaćinu neće biti lako

Hrvatska reprezentacija od 18:00 u Tallianu igra prijateljski susret s Estonijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četiri dana nakon što je u važnom kvalifikacijskom dvoboju Hrvatska pobijedila Ukrajinu u glavnom gradu Estonije jedna ''druga'' Hrvatska igra prijateljsku utakmicu. Izbornik Ante Čačić na teren će poslati osam ili devet igrača koji nisu startali na Maksimiru, a ne zaboravimo kako zbog ozljeda nedostaju Vedran Ćorluka i Šime Vrsaljko.

Kapetansku traku danas će nositi Ivan Perišić koji nije mogao nastupiti protiv Ukrajine zbog kartona. Sjajno krilo milanskog Intera, kojeg navodno žele engleski velikani Liverpool i Manchester United, predvodit će mladu, ali snažnu momčad.

Čačić nema jednu, već dvije sjajne momčadi

Upravo ova ''estonska Hrvatska'' dokaz je kakve igrače na raspolaganju ima Ante Čačić kojem su čelnici hrvatskog nogometa povjerili vjerojatno najtalentiraniju generaciju u povijesti, te zašto još uvijek žalimo, baš kao i sami igrači, što su Vatreni na Euru zapeli već u osmini finala.

Izbornik je nakon petka dao slobodno našim najboljim igračima. Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter) i Danijel Subašić (Monaco) dobili su slobodno pa uz spomenuti ozlijeđeni dvojac Čačiću nedostaje čak osam prvotimaca.

Ali kada uz kapetana Perišića u momčadi imate Marka Pjaca (Juventus), Matea Kovačića (Real Madrid), Marka Roga (Napoli) i Andreja Kramarića (Hoffenheim), nikakvih briga ne bi trebalo biti.

Čačić je dan uoči utakmice najavio igru s trojicom stopera u posljednjoj liniji (Lešković - Vida - Mitrović). Nije posve jasno želi li isprobati sustav s trojicom u obrani ili želi dati odmor našem jedinom lijevom beku Josipu Pivariću. To znači da će Hrvatska istrčati u izrazito napadačkoj formaciji 3-5-2 u kojoj će nominalno bekovi biti Ivan Perišić i Marko Pjaca.

Hrvatska protiv Estonije: Kalinić – Mitrović, Vida, Lešković – Bradarić, Kovačić, Rog, Pjaca, Perišić – Kramarić, Čop

Hrvatska bi mogla uvjerljivo slaviti unatoč povijesti

Iz estonskog kuta zvuči uistinu pomalo zastrašujuće, jer prema najavama u napadu bi trebali biti Andrej Kramarić i Duje Čop, a osim spomenutih ofenzivnih bekova, točnije krila, prijetit će i vezni red. Rijekin Bradarić pazit će na defanzivu, Kovačić na organizaciju, a dok bi Marko Rog također trebao više misliti na gol gostiju.

Ovaj pomalo nebalansiran, ali jako ofenzivan sastav trebao bi brzo slomiti otpor domaćina koji je u petak igrao na Cipru i osvojio bod. Domaći su igrači navodno umorni i Hrvatska im na prijateljski ogled stiže u nezgodnom trenutku. Sve to navodi nas na prognozu kako će momčad Ante Čačića slaviti možda i s uvjerljivom razlikom.

Povijest nam kaže kako u Tallinu Vatrenima nikad nije bilo lako. Od četiri utakmice naši su nogometaši slavili u njih tri. Prvo povijesno gostovanje legendarna je generacija Hrvatske završila s pobjedom 2:0 davne 1994., a u ovom stoljeću dva puta su njihovi nasljednici slavili s minimalnih 1:0, dok je jedan prijateljski susret završen s 0:0.

Priče će stati kada ne bude ovakvih nebuloza

Vratimo se još malo sadašnjosti. Na klupi će priliku čekati tek petorica nogometaša iako ih je u zapisniku moglo biti i više. Tu su rezervni vratar Livaković, starteri s Maksimira Milan Badelj i Tin Jedvaj te Pivarić i naknadno pozvani Ante Ćorić. Oko ova dva nogometaša Dinama posljednjih se dana s razlogom digla prašina u javnosti.

Ante Čačić ne misli kako Pivariću treba konkurencija na poziciji lijevog beka iako je upravo on daleko najslabiji dio udarnih 11. Umjesto da Čačić, kad već ne misli Pivarića koristiti u Tallinu, na to mjesto pozove i provjeri Marina Leovca iz PAOK-a kojem je uputio pretpoziv, on je naknadno mimo prvotnog poziva u Estoniju poveo Antu Ćorića.

Radi se o još jednom presedanu jer ostaje potpuno nejasno kako je i zašto mladi nogometaš Dinama dobio ovaj poziv kada je sam Čačić pretpozive poslao veznjacima Milana i Rijeke, Mariju Pašaliću i Franku Andrijaševiću.

Potpuno logično su krenule kuloarske priče kako Čačić koristi reprezentaciju kao izlog za prodaju nekih igrača, a one će prestati onda kada ovakvih poteza više ne bude bilo. Čačićeva objašnjenja koja smo mogli čuti jednostavno vrijeđaju zdrav razum, a on koristi situaciju u kojoj Hrvatska grabi prema plasmanu na SP u Rusiji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider