Tenis
SPORTOVI
Tenis
"još postoji nada"

VIDEO Osječani razočarani i ljutiti: "Nasjeli smo na priču o spektaklu"

U Osijeku se od petka do nedjelje igra 1. kolo Svjetske skupine Davis Cupa u kojem Hrvatska dočekuje Španjolsku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osječani su oduševljeno razgrabili ulaznice za susret 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa koji od petka do nedjelje u njihovom gradu igraju tenisači Hrvatske i Španjolske.

No uzaludno se nadaju Rafi Nadalu, Marinu Ćiliću, Borni Ćoriću, Ivanu Dodigu... Zadovoljit će se malo manje poznatima, mnogima i nepoznatima, Felicianom Lopezom, Frankom Škugorom, Nikolom Mektićem, Antom Pavićem i Marinom Draganjom.

Nadal neće doći u Osijek. Navijači će se naljutiti. Ali oni pozitivniji naći će u tome nešto dobro. Lakše će Hrvatska bez Nadala dobiti Španjolsku.

"Ma naravno, ali vidjeli ste što se dogodilo. Nadal je završio u finalu Australije, odigrao čudesno s Federerom, a onda je otkazao meč zbog umora. Ja sam razgovarao sa Španjolcima i oni su utučeni. Postoji još mogućnost, još postoji rok do četvrtka da se promjeni igrač", rekao je optimistično izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza.

Ali neće doći ni Čilić, ni Čorić, ni Dodig. Tu ni najveći optimisti neće naći ništa dobro.

"Naši glavni igrači u tenisu nisu preuzeli odgovornost da brane hrvatske boje, onda je logično da su to prepoznali te napravili i Španjolci. Nema razloga da dovode svoje glavne igrače", rekao je Ivan Vrkić, gradonačelnik Osijeka.

Čast Hrvatske branit će Franko Škugor, Nikola Mektić, Ante Pavić, Marin Draganja, a nijedan od njih nije u prvih 100 tenisača svijeta.

"To su dečki koji žive od tenisa. Profesionalni igrači koji su mukotrpno radili za njihov svaki rezultat", rekao je predsjednik županijskog teniskog saveza Vatroslav Šrajer.

Radili su i Osječani koji su pola milijuna kuna uložili u teniski spektakl. To je za Osijek veliki novac, a za hoštaplere očito nije.

"Ja sam nasjeo na jednu priču. Došlo se k meni s projektom "bit će veliki spektakl". To je veliki novac i meni je žao što smo to uložili, ali ne mogu odustati. Bio bih neozbiljan. To je odnos prema Slavoniji za koji sam ja mislio da se popravlja, ali ništa se ne popravlja", rekao je Vrkić.

Ipak dobro je što će doći 16. tenisač svijeta Roberto Bautista Agut i 26. tenisač Pablo Carreno Busta. Doći će i 10. i 12. svjetski igrači u parovima Marc Lopez i Feliciano Lopez.

Ili pak to nije dobro jer će Hrvatska izgubiti? Osječani će, u svakom slučaju, dati sve od sebe da uživaju, jer su dali 400 kuna za ulaznicu za okrnjeni susret Davis Cupa, koji je trebao biti mega spektakl.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider