Tenis
SPORTOVI
Tenis
'moderno i prostrano'

Arena Zagreb dobila 'zeleno svjetlo': Prekrasno! Bit će spektakl!

Čelnici Međunarodne teniske federacije potvrdili su zagrebačku Arenu kao domaćina finala Davis Cupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tročlana delegacije Međunarodne teniske federacije (ITF) predvođene direktoricom Davis i Fed Cupa Justine Albert s dvodnevnog boravka u Zagrebu ponijela je pozitivne dojmove i potvrđeno je kako će od 25. do 27. studenoga Arena Zagreb biti domaćinom finalnog dvoboja Davis Cupa između tenisača Hrvatske i Argentine.

"Arena je prekrasna. Vrlo je moderna i prostrana. Sve što smo do sada vidjeli čini nas vrlo uzbuđenima što će se ovogodišnje finale Davis Cupa održati na ovom mjestu", rekla je u četvrtak Justine Albert nakon prvog obilaska zagrebačke Arene.

"Svaki stadion, odnosno dvorana u kojima se odigrava finale mora zadovoljiti određene standarde, kao što su kapacitet, osvjetljenost, minimalna udaljenost od poda do svoda, zapravo sve ono što su standardi za teniske turnire širom svijeta. Uvjerena sam da će ova dvorana ispuniti sve zahtjeve", dodala je direktorica Davis Cupa i Fed Cupa koja će do početka finala još nekoliko puta biti dolaziti u Zagreb s ostalim članovima svoje ekipe.

"Tijekom sljedeća dva mjeseca ured ITF-a i HTS-a će tijesno surađivati na organizaciji, pripremi i planiranju svega onoga što nam je potrebno kako bismo imali odlično finale."

Zagreb će, vrlo vjerojatno, biti jedan od posljednjih domaćina Davis Cup finala u sadašnjem formatu natjecanja, u kojem je jedan od sudionika finala uvijek i domaćin dvoboja za naslov. Plan je ITF-a da od 2018. godine domaćin Davis Cupa bude određivan barem dvije godine unaprijed, bez obzira hoće li reprezentacija iz zemlje domaćina finala sudjelovati u dvoboju za trofej.

"Tek smo započeli s tim procesom. Sad nam slijedi jednogodišnje razdbolje u kojem ćemo obaviti konzultacije s potencijalnim kandidatima koji bi mogli biti domaćini finala", rekla je direktorica Davis Cupa.

Hoće li Zagreb i u novim okolnostima s Arenom moći kandidirati za organizatora finala, Justine Albert nije željela potvrditi ili zanijekati.

"Teško je o tome govoriti, jer sam usredotočena na ovogodišnje finale. Iz onoga što sam do sada vidjeli tijekom ovog posjeta, Zagreb će biti odličan domaćin ovogodišnjeg finalnog dvoboja."

Konačan kapacitet tribina za dvoboj Hrvatske i Argentine još nije određen, ali se očekuje da će biti mjesta za 15.000 gledatelja. Iz Argentinskog teniskog saveza već su poslali službeni zahtjev za maksimalnim brojem ulaznica, što je 10 posto od ukupnog kapaciteta, tako da se očekuje kako će u Zagrebu biti oko 1500 argentinskih navijača.

Ulaznice za finale Davis Cupa će se moći kupiti u paketu za sva tri dana ili pojedinačno za svaki dan, a u prodaji će se naći od sredine listopada.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider