Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čudo iz Dubrovnika

Ana Konjuh - vratila se budućnost

Hrvatski ženski tenis, definitivno se vratio na svjetsku tenisku mapu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ana Konjuh proslavila je prije tek mjesec dana 15 rođendan, a na vrhu juniorske nakon Australian Opena ljestvice sjedi sama.

"U parovima smo bile prve nositeljice, onda se to možda i očekivalo, a u singlu sam imala i sreće sa ždrijebom, hvala Bogu sve se dobro završilo."

Posebna čestitka stigla je od osvajačice Roland Garrosa. "Iva Majoli me bodrila tijekom cijelog turnira, hvala joj na podršci i savjetima."

Kod Konjuha je kao i kod Kostelića - nema "ja" nego "mi", a otac Mario je u obitelji oporba. "Nije lako, nije lako moram reći... Kad god dam nešto na glasanje 5:1 protiv mene haha."

Mats Wilander, legenda svjetskog tenisa, Anu je usporedio sa Serenom Williams. "Imamo dosta sličnu igru, hvala mu na usporedbi. Nadam se da ću je u budućnosti i opravdati."

Anin trener je Kristijan Schneider: "Ima izuzetno čvrstu,brzu loptu, snažnu na koju juniorke nemaju odgovor. Zna sve o tenisu", ponosno će Schneider.

Iz Australije je doputovao i Goran, koji ju nije podučio tajnama bacanja reketa. "Nisam jedna od tih, u mladim danima sam to radila, zabranili su mi! Sad sam puno mirnija", veselo će Ana, za koju ne sumnjamo da će vrlo brzo i seniorkama baciti rukavicu izazova.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider