Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sudar starih rivala

Löw: Ovo je bila pobjeda volje, radujemo se klasiku s Francuskom

Izbornik njemačke reprezentacije Joachim Löw pohvalio je borbenost i upornost svojih nogometaša nakon teško izborene pobjede protiv Alžira u osmini finala Svjetskog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Elf'' je tek nakon produžetaka u Porto Alegreu slavio s 2-1 i plasirao se u četvrtfinale u kojem će u petak igrati protiv Francuske. Andre Schürrle i Mesut Özil zabili su za Njemačku u dodatku, dok je strijelac utješnog gola za Alžir bio Abdelmoumene Djabou.

Vaha uspio izvući produžetke, Schurrle petom ugasio nadu Alžiru!

"Na koncu je to bila pobjeda volje. Realno, trebali smo odlučiti utakmicu u osnovnom vremenu jer smo stvorili mnoštvo prilika. U produžecima su svi igrači bili na svome limitu. No, to je tako, ponekad na velikim natjecanjima imaš utakmice poput ove u kojima se moraš boriti do kraja", istaknuo je Löw.

Predstojeći sudar Njemačke i Francuske budi sjećanje na polufinale SP-a 1982. godine kada su produžeci završeni rezultatom 3-3, da bi ''elf'' prošao boljim izvođenjem jedanaesteraca. Francuzi su u produžecima vodili s 3-1, ali su se uporni Nijemci vratili.

"Ne bih želio govoriti o 1982. godini, ali utakmice između Njemačke i Francuske su uvijek bile dramatični klasici. Didier Deschamps je pokrenuo Francuze nakon 2010. godine, imaju puno dobrih igrača poput Karima Benzeme i Oliviera Girouda koji sami mogu odlučiti utakmice. Radujemo se još jednom klasiku", zaključio je Löw. (TS)

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider