Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dramatična završnica

Vaha uspio izvući produžetke, Schurrle petom ugasio nadu Alžiru!

Poslije 120 minuta igre Njemačka je eliminirala Alžir sa Svjetskog prvenstva u Brazilu...

Njemačka je pobijedila Alžir 2:1 i izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva, gdje će igrati protiv Francuske.

Enyeama sve uprskao: Francuzi dalje uz pomoć vratara Nigerije!

Svi pogoci pali su u produžecima. Plasman među osam najboljih Njemačkoj je donijeli su golovi Andrea Schürrlea iz 92. minute i Mesuta Özila iz 120. minute.

Nakon što 90 minuta nisu uspijevali slomiti momčad Vahida Halilhodžića, koja je bila taktički sjajno posložena, u drugoj minuti dodanog vremena zabio je džoker s klupe koji početkom drugog poluvremena zamijenio Marija Götzea. S lijeve strane lijepo je ubacio Thomas Müller, a Andre Schürrle je petom prevario alžirskog vratara. Bio je to Njemačkoj u tom trenutku 22. udarac prema suparničkim vratima.

Na 2:0 povisio je Mesut Özil iz kontranapada nakon što su Alžirci bacili sve snage u napad. Özil je prvo nesebično vratio Schürrleu povratnu loptu, a nakon što su Alžirci njegov udarac izbili s gol-crte, Özil je iskosa s lijeve strane zakucao loptu u mrežu.

Alžirci su usprkos porazu odigrali sjajnu utakmicu, a posebice su opasni bili u prvih 45 minuta kada su dominirali terenom u Porto Alegreu iako su na papiru bili autsajderi. Nisu dopuštali Nijemcima da razviju igru, dok su oni opasno prijetili iz kontranapada. Posebice su opasni bili Islam Slimani, Faouzi Ghoulam i Sofiane Feghouli. Njemačka je u prvom poluvremenu najbolju priliku imala preko Marija Götzea u 40. minuti kada je udarac Bayernovog veznjaka iz neposredne blizine nakon obranjenog udarca Tonija Kroosa uspio ukrotiti vratar Rais M'Bolhi.

U drugom poluvremenu Nijemci su preuzeli kontrolu igre u svoje noge, a najveće su prilike u tom periodu imali preko Müllera u 80. i Schürrlea u 90. minuti. I nakon postignutog gola za 1:0 vodstvo Njemačka je nastavila dominirati, a u završnici drugog produžetka lijepu je priliku za udvostručenje vodstva za Elf propustio Christoph Kramer. Potom je zabio Özil za 2:0, da bi Alžirci utješni gol zabili u 121. minuti. Strijelac je bio Abdelmoumene Djabou, džoker s klupe koji je poentirao ljevicom nakon lijepog ubacivanja Feghoulija.

Protivnik Njemačkoj u četvrtfinalu poznat je još od ranije, a bit će to reprezentacija Francuske koja je s 2:0 u svom ogledu osmine finala savladala Nigeriju.

Svjetsko nogometno prvenstvo 2014., osmina finala:

Njemačka - Alžir 2:1 nakon produžetaka (Schürrle 92, Özil 120 / Djabou 121)

Pogledaj raspored i rezultate
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider