Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nitko nije htio

Strah: Evo zašto Van Gaal nije ponovno promijenio vratara!

Izbornik Nizozemske Louis van Gaal bio je jako razočaran ispadanjem u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva od Argentine i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi menadžer engleskog velikana Manchester Uniteda Louis Van Gaal otkrio je nakon utakmice da se suočio s nekoliko problema u samoj završnici susreta, te pri odabiru izvođača kaznenih udaraca.

VIDEO Argentinski junak imao tajno oružje – šalabahter!

Van Gaal protiv utakmice za treće mjesto: Ja sam zapravo krivac za poraz!

VIDEO Suze malog Luke obišle svijet: Tata je ispao sa SP-a

''Da sam imao mogućnost ponovno bih stavio Tima Krula na gol. Međutim morao sam zamijeniti Brunu Martinsa Indija zbog umora i žutog kartona, Nigela De Jonga zbog mogućnosti obnavljanja ozljede, te u produžetku Robina van Persieja koji je bio iscrpljen. Potrošio sam sve tri zamjene i nisam imao mogućnost da uvedem Krula'', objasnio je Van Gaal, koji je protiv Kostarike u četvrtfinalu u 120. minuti uveo vratara Newcastlea, koji je pak obranio dva jedanaesterca i poslao Nizozemce u polufinale.

''Kada je došlo do odabira izvođača kaznenih udaraca nisam mogao naći čovjeka koji bi prvi pucao. Dvojica su rekla da ne žele, pa sam se stoga odlučio za Rona Vlaara, koji je tijekom 120 minuta bio naš najbolji pojedinac. Smatrao sam da ima dovoljno samopouzdanja'', otkrio je Nizozemac, te zaključio.

''Ovo samo pokazuje koliko je teško izvoditi kaznene udarce. Ovo je najgori mogući scenarij za svaku reprezentaciju, izgubiti nakon jedanaesteraca. Bili smo u najmanju ruku jednako dobri kao Argentinci, ako ne i bolji.''

Nizozemska će za treće mjesto igrati protiv Brazila, a taj je susret na rasporedu u subotu s početkom u 22 sata.(TS)

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider