Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Broji se samo jedno...

Van Gaal protiv utakmice za treće mjesto: Ja sam zapravo krivac za poraz!

Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Louis van Gaal nakon poraza na 11-erce od Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva izjavio je kako ne vidi smisao u igranju utakmice za treće mjesto.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Mislim kako se utakmice za treće mjesto ne bi trebale igrati, a to govorim već 10 godina. Nije pošteno da mi imamo jedan dan manje za oporavak od našeg protivnika, ali najgore je što jedna momčad koja je stigla jako daleko u natjecanju moće turnir završiti s dva poraza u nizu. Tako možete otići kući kao gubitnici iako ste imali odličan nastup. Zato se utakmice za treće mjesto ne bi trebale igrati, jer samo se jedna nagrada broji, a to je naslov svjetskog prvaka", rekao je Louis Van Gaal.

Nisu imali hrabrosti: Evo zašto Van Gaal opet nije promijenio vratara!

Argentina na Njemačku u velikom finalu: Romero junak Gaučosa!

Nizozemski izbornik Louis van Gaal realno je ocijenio zbivanja na travnjaku tijekom 120 minuta u kojima nije bilo pogodaka.

"Nismo stvorili mnogo prilika kao u ranijim utakmicama, ali to dosta govori i o tome kako je Argentina igrala. Oni su zaustavili Robbena, Van Persiea i Sneijdera, a s druge strane mi smo zaustavili Messija, Lavezzija i Higuaina. Obje su momčadi odigrale taktički na visokoj razini. Što se čitavog prvenstva tiče, odigrali smo odličan turnir, nitko nas nije vidio u polufinalu, ali izgubili smo na najgori mogući način i zato smo jako razočarani, kaže nizozemski izbornik i dodaje:

„Jedanaesterci su pitanje sreće“, misli Van Gaal te dodaje:

„Ja sam zapravo krivac, naučio sam Romera kako se brani jedanaesterci“, zaključio je Van Gaal koji je trenirao argentinskog vratara u AZ Alkmaaru.

Nizozemska će utakmicu za treće mjesto igrati u subotu u Brasiliji (22 sata) protiv domaćina Brazila, koji je dan ranije izgubio svoj polufinalni susret od Njemačke sa čak 1-7.

Veliki finale između Njemačke i Argentine je na programu u nedjelju u Rio de Janeiru s početkom u 21 sat. (Hina)

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider