Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Namirisali prolaz

Meksikanci se sada osjećaju kao Hrvati 2008.: Robben je njihov Sentürk

Meksiko je imao sve u svojim rukama, kontrolirali su igru 87 minuta, prijetili i izgledalo je kao da će rezultat od 1:0 prije biti 2:0 nego 1:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nešto se dogodilo u glavama izabranika Miguela Herrere i završili su kao mi na Europskom prvenstvu 2008. protiv Turaka. Tek je njihova agonija kraće trajala jer nisu morali izvoditi kaznene udarce.

Ludi preokret Nizozemske za četvrtfinale: Bomba Sneijdera pa penal!

Ali teško da im to može biti utjeha, oko 50 tisuća navijača u Brazilu i deseci milijuna diljem svijeta, tugovat će još jako dugo vremena. Jer, u četvrtfinale nisu ušli niti jednom, osim kada su bili domaćini prvenstva, te bi ih uz to dočekala Kostarika ili Grčka.

Arjen Robben - meksički Semih Senturk

To su ipak ekipe koje djeluju kao ne tako teška prepreka prije polufinala, nikad dosegnutog u povijesti.

Ali svjetski doprvaci i finalisti u tri navrata kroz povijest odlučili su u pet minuta spustiti rampu. Sneijderova bomba anulirala je Dos Santosov projektil, a jedan od brojnih Robbenovih prodora prometnuo je hladnokrvnog Huntelaara u junaka susreta. No, koga nazvati nizozemskim Senturkom?

Herrera požurio s izmjenama

Nekako se nameće Robben, koji je izveo korner prije Sneijderova gola, a onda i iznudio jedanaesterac kojeg je Huntelaar pretvorio u pobjednički pogodak. Meksiku to ne mijenja situaciju - idu kući nakon što su već mogli namirisati četvrtfinale i kalkulirati o polufinalu.

A možda će njihovi mediji kritizirati i Herreru kao naši Bilića. Dok je hrvatski izbornik 2008. kasnio s izmjenom tako je meksički požurio i posljednju obavio već u 75. minuti. No ni te kritike neće ništa pomoći i Meksiko će kao i mi Hrvati, još jako dugo pamtiti ovakav poraz...

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider