Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez glave i repa

Nelogični potezi Kovača došli na naplatu: Kad početnik vodi Modrića i Rakitića...

Hrvatska je protiv Meksika, u odlučujućoj utakmici, odigrala najlošiju partiju na Svjetskom prvenstvu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Istini treba pogledati u oči: Hrvatska je izgubila od Meksika zato što je Meksiko bio bolji. I to znatno bolji. A moglo se i moralo se bolje. Kad pogledate hrvatski roster, vidjet ćete imena igrača koje Meksiko može samo sanjati. No ipak, Meksiko je igrao kao da u veznom redu ima Modrića i Rakitića, a Hrvatska neke bezimene tipove. Kako bi Kovač prošao da vodi Meksiko? Tko to zna…

HRVATSKA - MEKSIKO 1:3: Vatreni doživjeli debakl u odlučujućoj utakmici!

Kovač: Odlučivale su sitnice, a Meksiko je bio bolja momčad!

Ovo što je Hrvatska odigrala u Recifeu bilo je loše, jako loše. Bez plana, bez glave i repa pa i bez logike, tu mislimo na poteze izbornika. Nelogične poteze Nike Kovača u prvoj utakmici pokrio je japanski sudac Yuichi Nishimura, a pobjeda protiv Kameruna ipak ne može biti neko posebno mjerilo, kad znamo što se sve događalo u momčadi afričkih „desperadosa“.

Je li Hrvatska mogla bolje na SP-u u Brazilu?

Ukupno glasova:

Očekivalo se da Hrvatska protiv Meksika odigrati svoju najbolju utakmicu na Svjetskom prvenstvu, barem smo se tomu nadali, a odigrala je najlošiju. Kovač kaže da se šest mjeseci priprema za Meksiko, nije to baš pokazao. Izbornik je složio taktiku s kojom je Hrvatska mogla pobijediti samo pukom srećom. A Fortuna je mazila Hrvatsku protiv Meksikanaca. Greda, pa promašeni zicer, pa sumnjivo igranje rukom Srne u svojem šesnaestercu… Hrvatska je zapravo prošla jako dobro kako je mogla proći. Lako je mogla dobiti pet komada pa i više.

Rakitić na mjestu zadnjeg veznog, uporno je Kovač na tome inzistirao i nije odustajao. Nitko ne može dokučiti zašto i zbog čega. Eduardo, čini se, nije bio ni u planu, lutanje s Pranjićem… OK, Kovač se odlučio za igrače kojima najviše vjeruje, možda ne bi bilo drugačije ni da su neki drugi igrali, no ostaje činjenica da je Hrvatska odigrala protiv Meksika kao da je priprema za utakmicu trajala pet minuta. Hrvatska je igrala kao da je vodi početnik. Namjerno smo sarkastični. Naravno da nije za sve kriv samo izbornik. Daleko od toga. Igrači također moraju preuzeti odgovornost. Kakva god taktika bila, morali su odigrati bolje.

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider