Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brazil prvi u skupini

HRVATSKA - MEKSIKO 1:3: Vatreni doživjeli debakl u odlučujućoj utakmici!

Hrvatska je izgubila od Meksika 3:1 u odlučnoj utakmici za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Hrvatskoj je protiv Meksika trebala pobjeda u Recifeu, ali nisu joj se približili ni u jednom trenutku. Meksiko je bio bolji i konkretniji i zasluženo je došao do drugog mjesta u skupini i plasmana u osminu finala u kojoj će igrati protiv Nizozemske. Hrvatska se, pak, vraća kući s pobjedom protiv Kameruna (4-1) i porazima od Brazila (1-3) i Meksika (1-3).

 

Izbornik Niko Kovač u odlučujući je dvoboj ušao sa Šimom Vrsaljkom na lijevom boku i Danijelom Pranjićem u sredini terena. Nije se to pokazalo uspješnim, Hrvatska je pokazala vrlo malo, tek su iz daljine pokušavali Pranjić, Ivan Perišić i Darijo Srna, ali nijedna lopta nije išla unutar okvira. Najveću je, pak, priliku za Meksiko u 16. minuti imao Hector Herrera koji je s 20-ak metara pogodio prečku.

U nastavku je Kovač pokušao uvođenjem Matea Kovačića umjesto Vrsaljka, ali ni to nije pomoglo. Hrvatska je bila potpuno nemoćna, a Meksiko je postajao sve opasniji i u 72. je minuti konačno i okrunio bolju igru. Herrera je nabacio iz kornera, a kapetan Rafa Marquez nadskočio Vedrana Ćorluku i glavom matirao Stipu Pletikosu.

Samo tri minute kasnije Javier Hernandez je uposlio Oribea Peraltu, a ovaj proigrao Andresa Guardada koji je pogodio s desetak metara za 2-0. Hrvatska se igra nakon toga potpuno raspala, pa je u 82. minuti glavom zabio i Hernandez nakon što mu je loptu, također glavom, proslijedio Marquez.

Poraz je ublažio Ivan Perišić kojeg je u 87. minuti petom proigrao Ivan Rakitić. Imao je Perišić u sudačkoj nadoknadi još jednu priliku, ali je njegov udarac obranio Guillermo Ochoa. U tim je trenucima Hrvatska već imala igrača manje jer je zbog vrlo grubog prekršaja na Carlosu Peñi isključen Ante Rebić koji je ušao u nastavku umjesto Ivice Olića.

 

Pogledaj tablicu i raspored

Brazilci razbili Kamerunce za prvo mjesto

A prvo je mjesto u skupini zahvaljujući boljoj gol-razlici ugrabio domaćin Brazil koji je Brasiliji pobijedio Kamerun s 4-1, ponovno na krilima sjajnog Neymara. Napadač Barcelone je preuzeo prvo mjesto na ljestvici strijelaca, sada na kontu ima četiri gola. Posljednji Brazilci koji su postigli najmanje četiri pogotka na jednom SP-u su bili Ronaldo i Rivaldo 2002. godine.

Poveo je Brazil u 17. minuti kada se Luiz Gustavo probio po lijevoj strani i ubacio u sredinu za Neymara koji je s desetak metara smjestio loptu u mrežu. Devet minuta kasnije šok za domaće navijače: Allan Nyom je na lijevoj strani nadmudrio Danija Alvesa i poslao loptu u sredinu. Nisu je zaustavili ni Julio Cesar ni ostali Brazilci i ona je došla do usamljenog Joela Matipa koji ju je gurnuo u praznu mrežu. Vratio je Brazil ipak brzo prednost. U 34. je minuti ponovno na scenu stupio Neymar koji je s vrha šesnaesterca prizemnom loptom matirao Charlesa Itandjea.

Odlično je domaćin SP-a krenuo i u drugo poluvrijeme. Već u 49. minuti je David Luiz s lijeve strane ubacio pred gol, a Fred je glavom zabio za 3-1. Konačni je rezultat u 84. minuti postavio Fernandinho nakon proigravanja Oscara.

Brazil će kao prvoplasirana momčad skupine u osmini finala igrati protiv Čilea.(TS)

Je li Hrvatska mogla bolje na SP-u u Brazilu?

Ukupno glasova:

 

REZULTATI:

HRVATSKA - Meksiko 1-3 (Perišić 87 / Marquez 71, Guardado 75, Hernandez 82)

Kamerun - Brazil 1-4 (Matip 26 / Neymar 17, 34, Fred 49, Fernandinho 84)

LJESTVICA:

1. Brazil                 3 2 1 0 7-2    7
2. Meksiko            3 2 1 0 4-1    7
3. HRVATSKA       3 1 0 2 6-6    3
4. Kamerun          3 0 0 3 1-9    0

 

HRVATSKA - MEKSIKO 1:3

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider