Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što se dogodilo s BiH?

BiH u suzama: Loša igra i sudac izbacili Zmajeve sa SP-a!

BiH je izgubila od Nigerije s 1:0 i tako okončala svoje nade u prolazak skupine...

Bosna i Hercegovina neće vidjeti osminu finala Svjetskog prvenstva. Prva dva kola bila su kobna za jedinog debitanta u Brazilu. Nakon poraza od Argentine 2:1, BiH je izgubila i od Nigerije, ovaj put s 1:0 iako je bila blagi favorit.

Bijesni na suca, ali i ponosni: 'Nigerija je bila bolja od nas'

Iako Argentina ne blista na ovom SP-u, BiH se odlično držala u tom porazu. No, protiv Nigerije momčad Safeta Sušića, zajedno s njim, nije bila na nivou kakog su očekivali navijači. Nije to bila ni približno igra iz prve utakmice, a daleko od one BiH iz kvalifikacija.

Sudac drastično oštetio BiH

No, treba reći kako je utakmicu možda presudio i sudac iz Novog Zelanda Peter O'Leary koji je poništio regularan pogodak Edina Džeke u 21. minuti. Džeko je bio pola metra iza braniča Nigerije i tko zna što bi bilo da je BiH tu povela.

Samo osam minuta kasnije Nigerijci su poveli pogotkom Petera Odemwingieja. Asisitirao mu je Emenike koji je možda napravio i prekršaj u napadu nad Emirom Spahićem koji je loše reagirao u tom dvoboju.

Pogledaj tablicu i raspored

Do kraja utakmice Asim Begović je u nekoliko situacija spašavao BiH novog gola, no na samom kraju su naši susjedi mogli izjednačiti. Džeko je pogodio stativu u posljednjim sekundama utakmice, a samo dvije minute prije je pucao ravno u vratara glavom iz teške situacije.

Safet Sušić nije vukao dobre poteze tijekom utakmice. Zanimljivo, igrao je bez Kolašinca koji vjerojatno ne bi gubio dvoboje protiv Emenikea kao što je to radio ozlijeđeni kapetan Spahić. Njegova momčad je izgledala bezidejno i sporo. Kao da je ponestalo snage nogometašima BiH, naročito u drugih 45 minuta.

Možda sudac nije najveći krivac...

Sušić bi dodatno mogao navući bijes navijača zbog uvođenja u igru njegovog nećaka i igrača Hajduka Tina Svena Sušića zbog čijeg je uvrštavanja među 23 putnika za Brazil već bilo bure.

Da je protiv Nigerije BiH odigrala dobru utakmicu lakoćom bi navijači mogli uperiti prstom u suca O'Learyja, no razloge ovog gorkog poraza možda bi ipak trebali tražiti i u brojnim pogrešakama u obrani te nespretnosti svojih napadača.

Nigerija sada ima četiri boda nakon dva kola, dok BiH još nema ni boda. Argentina ima šest, a prvo mjesto mora potvrditi pobjedom ili remijem u strazu s Nigerijcima. Iran pak još uvijek ima šanse za drugo mjesto, ako pobijedi BiH, a Nigerija izgubi s dva razlike od Argentine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider