Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gospodski priznali

Bijesni na suca, ali i ponosni: 'Nigerija je bila bolja, šteta za ovu generaciju'

U svom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu reprezentacija Bosne i Hercegovine oprostila se od nade u prolazak skupine već nakon dva kola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je imala grupu za poželjeti, BiH nije uspjela. Očito je debi nastup na Svjetskom prvenstvu bio preveliki uteg za momčad Safeta Sušića. Veliki dio krivice za poraz od Nigerije snose i suci iz Novog Zelanda koji su u prvom dijelu utakmice poništili regularan gol Edina Džeke.

BiH u suzama: Loša igra i sudac izbacili Zmajeve sa Svjetskog prvenstva!

No, Safet Sušić i igrači gospodski su čestitali Nigeriji koja je bila bolja momčad.

''Mislim da treba čestitati Nigeriji. Stvarali su šanse, igrali su dobro i imali su više sreće. Zasluženo su pobijedili", rekao je Sušić koji je u igru uveo i svog nećaka Svena Tina, što je izazvalo lavinu negativnih reakcija u BiH.

Priznao je izbornik BiH da će teško motivirati svoje igrače za utakmicu s Iranom.

''Naša obaveza je da se časno oprostimo, da ostavimo dobar dojam. Šteta za ovu generaciju što se ovako brzo oprašta od SP-a, ali nemam im što zamjeriti. Trčali su, borili se, stvarali šanse...", poručio je Sušić.

BiH je možda od težeg poraza spasio i Asim Begović koji je sjajno branio.

Begović je u večerašnjem susretu odbranio nekoliko odličnih šuteva Superorlova.

"Nigerija je bila bolja od nas večeras i na tome im čestitam. Dali smo sve od sebe, ali nije bilo dovoljno. Idemo dalje", rekao je iskreno vratar Stokea i dodao:

"Nismo mogli dati gol i nismo imali sreće. Ovo je novo iskustvo za nas, moramo napraviti što je više moguće. U sljedećoj utakmici moramo dati sve od sebe i doći do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu ikada. Večeras nije bila naša noć", rekao je Begović koji žali za stativom Džeke u posljednjim sekundama utakmice.

"Nekad te male sitnice ne idu nama u prilog. U ove dvije utakmice dali smo sve od sebe, ali nije bilo dovoljno. Iz ovoga moramo naučiti i popraviti u budućnosti.''

Haris Medunjanin spomenuo je i suca.

''Jednostavno nas nije išlo. Bio je prekršaj na Spahiću, ali sudac nije svirao. Možemo otići podignute glave. ''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider