Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teže od očekivanog

Suarez zabio prvi pogodak na Svjetskom prvenstvu i odveo Urugvaj u osminu finala

Urugvaj je teže od očekivanog pobijedio Saudijsku Arabiju s 1:0 te izborio plasman u osminu finala.

Galerija Slavlje Urugvaja (Foto: AFP) Luis Suarez (Foto: AFP) Urugvaj - Saudijska Arabija (Foto: AFP) +3 Luis Suarez (Foto: AFP)

Reprezentacija Urugvaja svladala je Saudijsku Arabiju s 1-0 (1-0) u utakmici 2. kola skupine A Svjetskog prvenstva u Rusiji, koja je u srijedu odigrana u Rostovu na Donu, gdje će 26. lipnja Hrvatska igrati zadnju utakmicu grupne faze protiv Islanda.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Luis Suarez u 23. minuti susreta. Bio je to jubilarni 100. nastup Suareza za reprezentaciju, a proslavio ga je 52. golom.

Urugvaj je u prve dvije utakmice na SP postigao dva pogotka, no i to mu je bilo dovoljno da osvoji maksimalnih šest bodova te se uz Rusiju plasira u osminu finala kolo prije kraja natjecanja u skupini. U ponedjeljak će Rusija i Urugvaj u međusobnom ogledu u Samari odlučivati o tome koja će reprezentacija u osminu finala s prve, a koja s druge pozicije. Saudijska Arabija je, kao i Egipat, s dva poraza u prva dva kola ostala bez izgleda za prolazak dalje te će njihov međusobni ogled u ponedjeljak u Volgogradu biti tek za prestiž.

Do pogotka je Urugvaj stigao uz obilatu pomoć saudijskog vratara Al-Owaisa koji je katastrofalno pogriješio prilikom ubačaja iz kuta Sancheza u 23. minuti. Al-Owais je u istrčavanju potpuno promašio loptu koja je potom pala ravno na nogu Suarezu koji ju je s pet metara skrenuo u praznu mrežu. Osim tog poklona saudijskog vratara Urugvajci nisu u prvih 45 minuta napravili niti jednu ozbiljniju situaciju pred suparničkim golom.

Saudijci su vrlo brzo mogli poravnati, u 29. minuti Al-Shahrani je ubacio s lijevog boka no Babhir je sa šest metara prebacio vrata.

U drugom poluvremenu Urugvajci su rutinski čuvali prednost te tek sporadično prijetili Al-Owaisu. Cavani je u 62. minuti ubacio loptu za Sancheza koji je udarcem glavom s pet metara promašio gol, u 80. minuti Torreira je pokušao udarcem iz daljine na koji je Cavani podmetnuo glavu i promijenio smjer lopte, no ona je prošla pored desne vratnice. Najbolju priliku za 2-0 propustio je Cavani u 86. minuti kada se nekako uspio probiti pored saudijskih stopera, no Al-Owais mu je uspio ući u udarac.

URUGVAJ - SAUDIJSKA ARABIJA 1-0 (1-0)

Rostov na Donu. Rostov Arena.

Gledatelja: 42.678.

Sudac: Turpin (Francuska)

Strijelac: 1-0 Suarez (23)

URUGVAJ: Muslera - Varela, Gimenez, Godin, Caceres - Sanchez (Nandez, 82), Bentancur, Vecino (Torreira, 59), Rodriguez (Laxalt, 59) - Cavani, Suarez

SAUDIJSKA ARABIJA: Al-Owais - Al-Burayk, Os. Hawsawi, Al-Bulayhi, Al-Shahrani - Babhir (Kanno, 75), Al-Faraj, Otayf, Al-Jassim (Al-Moqhawi, 44), Al-Dawsari - Al-Muwallad (Al-Sahlawi, 78)
 

URUGVAJ - SAUDIJSKA ARABIJA 1:0

 

 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider