Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve za Zlatnu loptu

Realov moćni 'PR stroj': Evo zbog čega Ronalda 'obrađuju' čak petorica!

Real Madrid upregnuo je sve svoje poluge moći kako bi Cristiano Ronaldo konačno dobio Zlatnu loptu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Realov „PR stroj“ radi punom parom, „kraljevi“ ne žale „para“, kampanja je sveobuhvatna i čini se kako daje rezultate.

Dvoličnom Messiju Barca sprema iznenađenje: Revolucija na Camp Nou!

Iako se do prije nekih dva mjeseca činilo da je Franck Ribery najbliže najprestižnijoj individualnoj nagradi u svijetu nogometa, zahvaljujući prije svega iznenadnom Fifinom produženju vremenskog termina u procesu izbora i Realovoj medijskoj ofenzivi, Ronaldo se u međuvremenu prometnuo u glavnog favorita.

Mora se reći da je Ronaldo odlično iskoristio dodatno vrijeme. Portugalac je u finišu godine odigrao nekoliko sjajnih utakmica kojima je popravio ukupan dojam i povećao svoje šanse. U Španjolskoj lopta trenutačno miruje, u tijeku je blagdanska stanka, no Ronaldov i Realov „PR timovi“ rade punom parom.

Pred završetak godine izbacili su kratki video u kojem se Ronaldo obraća svojim navijačima i najavljuje još bolju 2014. godinu. Danima već na internetskim portalima kolaju video zapisi s najboljim trenucima Portugalca kroz godinu.

Ronaldo je tijekom godine imao doista pregršt sjajnih poteza i golova. Ima jake argumente u rukama. U kalendarskoj godini postigao je ukupno 69 golova; 38 zabio je u Primeri, 15 u Ligi prvaka, 6 u Kupu kralja i 10 za portugalsku reprezentaciju. Uglavnom, daleko iza sebe ostavio je drugoplasiranog Zlatana Ibrahimovića koji je postigao 49 golova, dok je trećeplasirani Lionel Messi zabio čak 24 gola manje.

Ronaldo se preko društvenih mreža također obratio svojim navijačima fotografijom na kojoj ga masiraju čak petorica fizioterapeuta i kratkom porukom: „U novu godinu s posljednjom masažom.“ Time je valjda htio poručiti koliko predano radi i brine o svojem tijelu da bi bio na najvišoj razini.

Ronaldo i njegov marketinški tim doista su sve učinili što je u njihovoj moći kako bi na skoroj Fifinoj gala svečanosti odnio glavnu nagradu. Vidjet ćemo hoće li sve skupa biti dovoljno da konačno „sruši“ Messija koji je osvojio posljednje četiri Zlatne lopte? 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider